İnternet bilgisayarda yavaş çalışıyor

HakanDogan

Kilopat
Uzun zamandır yaşadığım bu sorunu artık buraya yazma gereksinimi duydum. Ekran alıntısında da görüleceği üzere arkadaşlar, modem evdeki en yavaş bağlantıyı bana veriyor indirme hızım eskisi gibi hızlı değil ve Twitch gibi mecralarda canlı yayın izlerken otomatik moda aldığım zaman kalite sürekli değişiyor (Önce 360p sonra 720p ondan sonra 160p'ye kadar düşüyor ve yayınlar izlenmiyor.) Telefonlarda internet hızı gayet iyi, ama PC'de internet hızı çok dalgalı.
Ne yapmam lazım, yardıma ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ethernet kablosunu değiştirmeyi denedin mi? Sürücülerin güncelliğini de gözden geçirmende fayda var.

Modeme kadar olan telefon hattı bağlantıları ve wireless'da sorun olmayıp kablolu (ethernet kablolu) PC bağlantısında bu sorun varsa, ethernet kablosunun modem çıkışı ve PC'deki RJ 45 ethernet girişi bağlantılarındaki durumunu gözden geçirin. Zaman içinde bu temas yerlerinde oksitlenme veya gevşemeyle bu mekanik irtibatlar zayıflamış olabilir. Ethernet kartı anakartta onboard olmayıp PCI 'da bağlı ise bu porttan çıkarıp yeniden ayni PCI portuna takın. Kolay gelsin.

Hocam malesef odamda DSL çıkışı olmadığı için pc yi internete wireless ile bağlıyorum. Ne yapmam lazım ?

O zaman wireless (wi-fi) kartını PC'den (dizüstü veya masaüstü anakartından) sökerek bağlantılarını temizleyip yendien yerine dikkatlice takın. Hız düşmesi yaşadığım, wireless modemle wireless olarak kullandığım laptopta bu bakım çok iyi bir sonucu vermiştiı. Kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…