İnternet kafem için GameServer kurmak istiyorum. LOL, Dota, Wolfteam, 7 farklı Silkroad, Goley gibi 19 farklı oyun var ve neredeyse her gece kafeyi kapattıktan sonra 3-4 saat 32 adet bilgisayarı güncelleme ile uğraşıyorum. Ufak bir araştırmayla oyunları iscsi ile server üzerinden oynatabileceğimi öğrendim ama fazla bilgili sayılmam bu konuda. Yardım edebilir misiniz ?
Selam meslektaşım. O iş çok uzak. Yani ortada bir server olacak ve o server üzerinden oyunları oynatacaksın. Bütün işini bir makineye bağlayacaksın ve bu makine sorun çıkardığı zaman büyük sıkıntıya gireceksin. Oyunları güncelleme konusunu biz şu şekilde hallediyoruz:
Bir adet anabilgisayarımız var. Oynanan güncel oyunların bir kopyası buna kurulu. Bu makinede Deepfreze bulunmuyor. Sürekli güncel tutuyoruz. Cafemizde CAT6 ile ağ bağlantısı var. Bütün bilgisayarlara bu ana makineden kopyala yapıştır ile oyunları güncelliyoruz.
Aynısını ben de yapıyorum. O zaman 4 saat sürüyor işte, hata verme olasılığı da düşük gibi geliyor çünkü disksiz kafeler var. Çevrede onlar her şeyi sunucudan çalıştırıyorlar. Ben sadece 9-10 tane oyunu çalıştırmayı düşünüyorum.
O zaman sağlam bir PC ve sağlam bir ağ alt yapısına sahip olmalısınız. İletkenlik oranı yüksek CAT6 ethernet kabloları var. Bunlar ile bu oyunları sunucunuz üzerinden oynatabilirsiniz fakat LOL gibi bazı oyunlar ağ üzerinden çalışmıyor dostum. Bilgin olsun.