Arkadaşım sanırım bilmiyorsun. Pentium G3220 160 küsür TL, FX 4300 280 küsür TL. Oyun konusunda arada FPS farkı da yok. O yüzden G3220 almak çok daha iyi bir seçenek olup bizi fazla masraftan kurtarıyor bilmem farkında mısınız ?
Zaten adamın amacı ucuz PC toplamak. HD 7770'in İnternet Cafe için yeterli olacağını düşünüyorum. Kimse oraya Ultra ayarlarda oyun oynamaya gelmez. Zaten oradaki bilgisayarların fazla iyi olmayacağını da biliyorlar. HD 7770 fazlasıyla yeterli olur.
İşlemci olarak Pentium alınması bence daha uygun. Kimse oraraya Render yapmaya gelmez. Oyun için gelecekler. Pentium rahatlıkla yeter.
HDD'yi gene 1TB aldım. İlerde illaki lazım olur. Sonradan anakartın kontrolcüyü boşuna yordurtup bootu geçe bıraktırmayın. Ekran kartını 7790 seçtim. Gene bir nebze daha uzun süre dayanır 7770'e göre.. Daha sonra ileride bir Corsair XMS modül daha alınır 8GB yapılır. O zaman bunu alıp kurun. Peki birde bir soru soracağım. Kasaları kendiniz mi toplayacaksınız ? Eğer kendiniz toplar iseniz daha iyi olur bu kasalar için. Her ne kadar kafe ortamında kullanılacak olsa da saolsun salak Vatan çalışanları yanlış monte edebiliyorlar. Daha sonra kasa açılmaz ise müşteri karşısında mahcup olunabilinir. Birde kesinlikle kasalara DeepFreeze kurun. Yoksa çoluk çocuk geçti mi başına o kasalar 2 güne pert olur benden söylemesi
Bizim buradaki İnternet Cafe HD7870 kullanıyor. İşlemci İ5 3570k sahibini tanıyorum sordum neden bu şekilde bir sistem kurduğunu. İleriye dönük dedi 5 yıl sonra sadece ekran kartı değiştirip SSD takacakmış. Aceba 5 yıl sonra ne olur hiç düşünmüyor adam.
HDD'yi gene 1TB aldım. İlerde illaki lazım olur. Sonradan anakartın kontrolcüyü boşuna yordurtup bootu geçe bıraktırmayın. Ekran kartını 7790 seçtim. Gene bir nebze daha uzun süre dayanır 7770'e göre.. Daha sonra ileride bir Corsair XMS modül daha alınır 8GB yapılır. O zaman bunu alıp kurun. Peki birde bir soru soracağım. Kasaları kendiniz mi toplayacaksınız ? Eğer kendiniz toplar iseniz daha iyi olur bu kasalar için. Her ne kadar kafe ortamında kullanılacak olsa da saolsun salak Vatan çalışanları yanlış monte edebiliyorlar. Daha sonra kasa açılmaz ise müşteri karşısında mahcup olunabilinir. Birde kesinlikle kasalara DeepFreeze kurun. Yoksa çoluk çocuk geçti mi başına o kasalar 2 güne pert olur benden söylemesi
@SypeR gerçekten güzel sistem toplamış. HDD 500GB'a inebilir. 500GB havada karada işi götürür. Kimse alınmasın ama bu foruma gelip GT630 önermeyin. Gidin Casper alın o daha iyi.