İnternet çekmemesi nasıl çözülür?

PowerLine adaptör önerisi gördüm işe yarayabilir mi? Yukarı katta modemi taktığım prize takacakmışım. Aşağı katta da ikinciyi herhangi bir prize takınca çekecekmiş.

Şahsen bunu ülkede yapan kullanan var mı bilmiyorum. Varsa lütfen detaylı anlatımını paylaşsın. Bu sistemi 25 yıl önce ülkeye getirmek isteyen kişiye engel oldular. Yapılacak şey trafo merkezlerindeki akım trafolarına bir sinyal dönüştürücü eklemek olacaktı. Trafo merkezleri de sinyali ya kablolu ya da kablosuz olarak paylaşacak idi.
Maalesef ülke içindeki malum kişiler bu sistemin oturmaması için oldukça başarılı çalışmalar yapıldı. Ve hala modem ve sokak kabloları ile uğraşıyoruz.

Kablo çekme hizmetine gerek yok. Kendin anlattığım şekilde kolayca yapabilirsin. En yakın bilgisayar malzemesi satan mağazaya git. Tahmini mesafeye uygun kablo alarak yap. İhtiyacın olan tek şey eski model bir modem ve onu bridge moda almak.

Modemin marka ve serisine uygun bridge mod ayarını YouTube'dan bulabilirsin.

Alacağın modemin tek özelliği 4 port olması. 20 yıl önceki modem bile işini görür.

Technopat'ın PowerLine adaptörler ile ilgili videoları var:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videolardan haberim var. Sorum şu; modemi elektrik hattına bağladığımda, sayaç dışına çıkma durumu nedir ve her sayaç sisteminde uyum / sorun çıkarma durumu nedir?

Bu videolardan haberim var. Sorum şu; modemi elektrik hattına bağladığımda, sayaç dışına çıkma durumu nedir ve her sayaç sisteminde uyum / sorun çıkarma durumu nedir?

Fiyatlarına baktım tuzlu geldi. Armuttaki iş tekliflerinde o fiyata aşağı kata kablo çektirebiliyorum. Elimde router varken bu seçenek daha mantıklı geldi. Eğer kablo çektiremezsem mecbur PowerLine alacağım.

Fiyatlarına baktım tuzlu geldi. Armuttaki iş tekliflerinde o fiyata aşağı kata kablo çektirebiliyorum. Elimde router varken bu seçenek daha mantıklı geldi. Eğer kablo çektiremezsem mecbur PowerLine alacağım.

PowerLine teknolojiyi denemek isterdim. Hatta bir sinyal Tester'ı olan biri ile sinyal ölçümü de yapmak isterdim.

Evlerimizde güvenlik açısından, olabildiğince kablolu bağlantı kullanın. WI-FI7 çok yüksek hızları ve güvenliği fazla olabilir.

Ama güvenlik ve performans açısından kablolu bağlantı her zaman iyidir.

PowerLine için aynı tesisatta kullanmak zorunlu diye biliyorum. Her katın elektrik tesisatı genelde farklı oluyor. Bunu katlardaki sigortalardan öğrenebilirsiniz.
Bence mesh sistemlerine yönelin derim. Bir mesh Deco'yu modeme bağlayacaksınız, diğerleri kablosuz tekrar yapacak.

Videonun ileri kısmında, "her dairenin toprak hattı ayrıdır" gibi bir ifade var. Hatalı bir ifade. Teknik olarak da zor. Binalara bir adet topraklama sistemi kurulur ki birçok binadaki topraklama voltaju 3Vdan yüksektir. Ve dairelere ortak bir toprak hattı gider. Çünkü her daire için ayrı bir topraklama sistemi kurmak maliyet açısından da iş olarak da oldukça zordur.

Yani, videodaki açıklamaya göre, sen PowerLine sistem kullandığında, bunu farkden bir uyanık senin sistemini kullanma ihtimali yüksek.

Ama ülke genelinde kullanılabilmesini heyecan ile bekliyorum.
Sadece bekliyorum. En kısa süre 50 yıl içerisinde kullanılır bizim ülkede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…