İnternet çekmiyorsa ne yapmalı?

emr0

Kilopat
Merhaba yaklaşık 2015'den beri TTNET'in eski bir modemini kullanıyorum internet hızında bir sorun yok fakat hemen yandaki odaya gittiğimde az çekiyor ve bu çok can sıkıcı eskiden bu kadar kötü değildi ne yapmamı önerirsiniz?

Modem ayarlarını kurcalayabilirsin ama boşa uğraşırsın. Kaliteli bir modem alman lazım.

Bence modeminin bir şekilde boz Türk Telekom merkezlerinden birine git(Bayi değil Merkez).Modemin bozulduğunu yenisini talep ettiğini bu modemi onlardan aldığının vs. biraz sorun yarat. Biraz seni uğraştırırlar vermemek için yeni modem ama sonra ben bu modemi ödedim 5 yılda modem mi bozulur vs. diyeceksin. Modemi alacaklar senden tamire gönderecekler sana oradan yeni güncel modem verecekler. O modemde eski 5 yıllık olduğu için yedek parça eksikliğinden tamir olmaz. Sana yedek verilen güncel modemide ücretsiz olarak sana vermek zorunda kalırlar.

Ben 2005 yılından 2018 yılına kadar bu yöntem ile Türk Telekom'dan 3 kere ücretsiz dönemin güncel kullandıkları modemleri aldım hep.

Modeminizin sadece 2.4GHz desteklediğini varsayıyorum.

İnternet sağlayıcınızın verdiği kullanıcı adı ve şifrenizi, modemin varsayılan kablosuz ağ adı ve şifresini biliyorsanız ilk önce modemi sıfırlayın. Sıfırladıktan sonra kablosuz ağ adı ve şifrenizi eski haline döndürün. Sadece ayar yapacağınız cihaz dışındaki tüm cihazların modemle bağlantısını kesin. Ardından kablosuz ağ ayarları kısmından kablosuz modunu “Sadece 11n”, kanal ayarını “13”, kanal genişliğini “40 MHz” olarak ayarlayın. Kanal ayarı 13 olarak seçiliyken bir Speedtest testi yapın. Hattınıza tanımlı hızı (50 Mbps ve altında ise) en fazla %10-20 kayıp olacak şekilde alıyorsanız endişelenmenize gerek yok. Eğer ki hala düşük hız alıyorsanız bütün kanal ayarlarını 1’den başlayarak tümünü Speedtest aracılığıyla test edin ve not alın. En iyi sonucu aldığınız kanal ayarını seçin.

Dediğinizi bir arkadaşım önermişti yapmıştım aynıydı bir sonuç alamadım.

Modem ayarlarını kurcalayabilirsin ama boşa uğraşırsın. Kaliteli bir modem alman lazım.

Modemin normal hali beyaz ve şu an sapsarı oldu diyebilirim ayrıca modemin bazı LED'leri yanmıyor.

Dediğinizi bir arkadaşım önermişti yapmıştım aynıydı bir sonuç alamadım.

Modemin normal hali beyaz ve şu an sapsarı oldu diyebilirim ayrıca modemin bazı LED'leri yanmıyor.
Mecbur modem alacaksınız hocam. Çünkü dandik modemler onlar. Ayrıca eskimiş. Yapabileceğin çözümler belli ve denemişsin. Başka birşey kalmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…