İnternet çok hızlı bitiyor

WosTidReis

Hectopat
Makaleler
1
3 yıldır aynı yolu kullanıp okula gidiyorum. Aynı süre zarfında Instagram'a ve oyuna giriyorum. Yani 3 yıldır bu zaman sekmez en fazla 5 10 dk fark eder. Amma velakin 3 yıl önce günde 200 MB giderken bugün sadece 15dk Instagram ve 30dk oyundan 1GB gitti neredeyse. Diyecek çok şey var da neyse. Allah'ın işi artık ne olduysa 3 yılda kullanım oranım aynı olmasına rağmen 700 MB bindi. Bilgili olan birileri var mı?

Her konuda birbirimize sapladığımız gibi internet konusundada saplıyoruz. Sorun Türk operatörlerin 2 kuruş fazla kazanmak için yaptığı çakallık. Bunun testi yapılmıştı, Bulgaristan da 1 GB internetle 5 saat video izleyebiliyordunuz, Türkiye'de 2 saat gibi (süreleri hatırlamıyorum salladım) sonuç veriyordu.

1739474569509.png

Kısık ayarda izleyin videoları. Yani düşük görüntü kalitesiyle.
Aynı telefon yani arada hiç bir fark yok video kalitesi bile aynı. Aynı kullanım oranım var ve buna rağmen internetim daha hızlı bitiyor. Sırf insanlara internet satmak için böyle ayarlamışlar. Başka açıklaması yok çünkü farkettiyseniz eskiden 5-10gb gibi paketler yaygınken şimdi 20-50 arası bile çok normal ve 1 ayı zar zor götürüyor.

Telefonu bu 3 yıllık süre içinde değiştirdiniz mi? Ben ekran çözünürlüğü eski cihazımdan farklı bir cihaza geçince bu artışa şahit olmuştum.
Hocam değiştireli bir kaç ay oldu ama bu çok kullanım eski telefonumda da olmuştu.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı