İnternet güvenirliği nasıl tespit edilir?

Yaser31

Centipat
Daha fazla  
Ben Türk Telekom kullanıyorum. Aylık 100 TL gibi bir ücret ödüyoruz. Net hızı 26 MB down, 5 MB upload. Ve bunu kirvemizle beraber kullanıyoruz. Onlar sadece Wi-Fi üzerinden bağlı, ben Ethernet ile kullanıyorum ve kirvem bana internetimin güvenilir olmadığını ve araştırmamı söyledi. İnternetimin güvenilir olup olmadığını nasıl anlarım? Bir de Wi-Fi hızı aşırı düşük. Yan odadan bile çekmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne gibi güvenlikten bahsettiğini sormalısın. Kablosuz güvenliği sanırım bahsettiği şey, şifren zayıfsa veya yoksa dediği gibi olabilir.

Ek olarak WPA2/PSK algoritmasından daha eski şifreleme standartlarını kullanıyorsanız da güvensizdir. WPS açıksa da pek güvenli değildir o ağ. WPS kapatın, en az WPA2/PSK hatta cihazlar destekliyorsa WPA3 kullanın.

Ne gibi güvenlikten bahsettiğini sormalısın. Kablosuz güvenliği sanırım bahsettiği şey, şifren zayıfsa veya yoksa dediği gibi olabilir.

Ek olarak WPA2/PSK algoritmasından daha eski şifreleme standartlarını kullanıyorsanız da güvensizdir. WPS açıksa da pek güvenli değildir o ağ. WPS kapatın, en az WPA2/PSK hatta cihazlar destekliyorsa WPA3 kullanın.
Tüm bunlara ilaveten kablosuz hızınızın zayıflığı konusunda evinizin hangi bölümünde problem yaşıyorsanız o bölüm için sinyal arttırıcı alabilir ve problemsiz kullanabilirsiniz, kendimde böyle yapmaktayım lakin ben ekstra başka ihtiyaçlarım için router özelliği ile 2 modem dolayısıyla 2 SSID olarak kullanıyorum. Benim gibi spesifik ihtiyaçlarınız yok ise birinci yöntemi öneririm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı