Arkadaşlar merhaba internetim yavaşlamaya başladı, arıza kaydı açtım geldi ek yerinde hata var dedi düzeltti gitti fakat şimdi de çok fazla kopmaya başladı. Bu değerler normal midir? Ayrıca ekip gelmeden önce max indirme oranı 69.000 küsürdü 66'lara düştü. Bunun da etkeni var mıdır?
SNR değeriniz, Max hız ve paket hızı arasındaki fark gözetilirse çok düşük. Bir an önce kablonuzu ankastreden modeme tek parça şeklinde CAT6 kablo ile değiştirmenizi öneririm.
69'dan 66'ya düşmesi bakır kablolarda normal. Düşer artar kararlı değildir çoğu zaman. Ancak hattında zayıflama çok yüksek. Yeni bir kablo çekmen daha iyi olur.
69'dan 66'ya düşmesi bakır kablolarda normal. Düşer artar kararlı değildir çoğu zaman. Ancak hattında zayıflama çok yüksek. Yeni bir kablo çekmen daha iyi olur.
Saha dolabına uzaklığınız, hat zayıflamasını en çok etkileyen etken. Hat zayıflamanıza göre maksimum hızınız değişir. Size ilk mesajımda önerdiğim gibi kablonuzu “tek parça CAT6” ile değiştirirseniz daha iyi olur.
Başka bir modem ile deneme imkanın var mı? En azından hat değerlerini görmek için. Birden fazla hat zayıflama ve SNR değeri var hangisini baz almamız lazım belli olmuyor.