İnternet Hat Değerlerinde Değişiklik

serdarogl

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba İnternetim 50 Mbps hattım bazen 95 bazen 80 bazen 58 Mbps maksimum gösteriyor. Bu tahminimce yan komşularımın İnterneti açık ya da kapalı olmasıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Binada ise bir ben İnternet müşterisiyim.
Bu değeri sabit hale getirmem mümkün müdür? Nasıl sabit 95 Mbps civarı değer alabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba İnternetim 50 Mbps hattım bazen 95 bazen 80 bazen 58 Mbps maksimum gösteriyor. Bu tahminimce yan komşularımın İnterneti açık ya da kapalı olmasıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Binada ise bir ben İnternet müşterisiyim.
Bu değeri sabit hale getirmem mümkün müdür? Nasıl sabit 95 Mbps civarı değer alabilirim?

O değerler hattın yoğunluğuna göre, değişiklik gösteriyor yani sadece yan komşunla alakalı bir durum değil. Hizmet aldığın santralin yoğunluğuyla alakalı. Modem arayüz değerlerini ekran görüntüsü olarak ilet. Ona göre öneride bulunalım.

50 Mbps internet paketi kullanırken, 95 Mbps sabit hız alamazsın. Hattın destekliyorsa 100 Mbps tarifesine geçeceksin, o zaman dediğiniz hızı yada yakın bir hız alırsınız.

demek istediğim kablodaki hızım 95 sabit değil zaten stabil olması için ne yapmam lazım
O değerler hattın yoğunluğuna göre, değişiklik gösteriyor yani sadece yan komşunla alakalı bir durum değil. Hizmet aldığın santralin yoğunluğuyla alakalı. Modem arayüz değerlerini ekran görüntüsü olarak ilet. Ona göre öneride bulunalım.

Dosya Ekleri

• xdsl.png
    xdsl.png
    42,2 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleme:
Ulaşılabilir hız, yoğunluğa göre değiştiği için haliyle farklı saatlerde farklı değerler görüyorsunuz, hat değerlerinize göz atınca 100Mbps biraz sorun çıkartabilir. 75 denenebilir fakat takribi 65-70 arası bir hız alırsınız, yoğun saatlerde yazdığımdan düşük seviyelere inecektir.

Stabil olması için elinizden bir iş gelmez, yoğunluğu azaltmak gerekir, bunu anca yeni bir saha dolabı ekleyerek yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı