İnternet her sabah aynı saatte gidiyor

Dexter0

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim her sabah saat 5.55'te internetim kesiliyor 1 saniye sonra geri geliyor. Her gün aynı saatte aynı dakikada internetim gidip geliyor. Bunun sorunu ne olabilir ya da çözümü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Modemden böyle bir ayar yapmış olabilir misin?
Mesela benim modem her gece 3'te kendi kendini resetliyor.

Kullandığım kablonet'te de bir dönem aynı sorun vardı. Sürekli sabah 7'de internet kesiliyordu ve birkaç dakika sonra geri geliyordu. İlk anlam verememiştim bir süre devam edince durumu müşteri hizmetlerine bildirdim onlar da internet panosu ile alakalı dediler ve panodan gerekli işlemleri yapıp sorunu çözdüler.

Bende de aynı dert var. Türksat Uydunet kablonet adı her neyse, her gece 04:10'da kesiliyor, 2dk sonra geliyor. Artık takıntı oldu, saati kolluyorum oyunda mağdur olmamak için, bekledim az önce yine koptu geri geldi. İl Kocaeli. Bazen bağlantı yeniden geldiğinde 5ghz kapanmış oluyor, yalnız 2.4ghz çalışıyor. TV 5ghz ye bağlı olduğu için çalışmıyor, bir de ben modemi kapat-aç yapıp 5ghz yi aktifleştirmeye çalışıyorum, bazen 3-4 kere yapmama rağmen aktifleşmiyor, alttaki restart butonunu kalemle 10sn basılı tutuyorum, genelde o zaman geliyor. Yarın müşteri hizmetlerini arayıp çözüm isteyeceğim. Bahsettiğiniz gibi panodan falan halledebilirler umarım.

Arkadaşlar Türksat'ı arayıp sorunumu anlattım, sonrasında teknik servisle 3 görüşme yaptım. Servis, merkezden bilgi aldı bana dönüş yaptı, merkez "04:10'un güncelleme saati olduğunun ve yapacak bir şeyin olmadığının" tarafıma iletilmesini söylemiş. Restart sonrası 5ghz'nin bazen aktifleşememesi için de; modem kiralık olmadığı için (onlardan satın almama rağmen) yapabilecekleri bir şey yokmuş, daha güncel bir modem satın alın denildi. (Modemim Netmaster infinity 401) Sonuç olarak seve seve bu sıkıntıyı yaşamaya devam edecekmişim pek tatmin edici gelmedi bu karşılık.

Son düzenleme:

Aynı sorunu yaşıyorum şimdi dert yandım oyun aratıyorum 22 dk sonra internet gidip gelecek Wi-Fi ile bağlanıyorum reset attıktan sonra 5G'yi görmeyecek çok garip. Takıntılı oldum her gece 04:10'a kuruluyorum

Merhaba bende de aynı durum var il bursa ancak benim modemde (Infinity 401) 5 GHz normal bir zamanda da bağlantı sorunu çok oluyor bir öğlen gidiyor 5GHz gelmiyor restart atmadan. Modemi ikinci el 2 yıl önce aldım. Ben modemde problem olduğunu düşünüyorum router almayı düşünüyorum çözer diye belki. Bir de bu modemin internette hep gördüğüme göre hepsinde bu problemler oluyormuş.

Router olarak Archer AX53 Archer AX12 routerlara baktım bir fark var mı anlamadım ama iki katı neredeyse fiyat bütçe olarak maksimum 2 bin lira baktım. Önerisi olan varsa paylaşabilir mi?
Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…