İnternet hızı 10 Mbps'yi geçmiyor

Reshon

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar internetim 10 Mbps'i geçmiyordu diye TurkNet'e geçtim. Bugün bağlandı elimde 2 tane modem var ilkini kullandığımda 30 Mbps'leri görürken bir süre sonra 8 7'lere düşüyor. 2. modemim ise daha yeni, takıp çalıştırdığımda ilk girişte 50 Mbps hız geliyor sonra internet gidiyor ve gelmiyor modemi yeniden başlatınca tekrar geliyor ama bu sefer yine 8 9 Mbps'lere düşüyor gerçekten 3 4 aydır bu sorundan muzdaribim. Bir de bazen bilgisayarı açında internette 2 3 dk kopma oluyor sizce sorun neden kaynaklı olabilir? Modemlerin kurulumlarındamı hata yapıyorum acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu sorunu yıllar önce yaşadım ve çok basit bir çözümü varmış. Arıza kaydı oluşturdum ttkom servis geldi alet edevatı ile sorunun splitter denilen dağıtıcı küçük kutuda olduğunu saptadı hemen değiştirdi ve stabil hız aldım. Aynı şekilde senin ya o küçük kutudan ya da ethernet kablondan kaynaklı hız düşmesi olabilir.

Ethernet kablosuna sıkıntı yok telefonla modemin hemen yanından baktığıma yine aynı hız geliyor TürkNete arıza kaydı açtırtım 36 saat içinde bakıcaklarmış bakalım inş düzelir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı