İnternet hızı 1000'den 100'e düştü

AnnTi

Decapat
Daha fazla  
İnternet hızım, yakın zamanda 900-920 Mbps indirme hızından 100-110 Mbps seviyesine sabitlenmiş durumda. (upload hızım zaten servis sağlayıcının tarifesinden ötürü 55 Mbps ile sınırlıydı, bu yüzden bir düşüş olduysa bile fark etmediğim için belirtme ihtiyacı duymadım.)

İlk akla gelen yöntemleri denedim ayrıca servis sağlayıcısına yazdım. Bana hattımda bir problem olmadığını söylediler. Modem arayüzünden, modeme gelen veriyi incelediğimde ise önceki aldığım değerlerde olduğunu, ancak bu hızları kullanamadığımı fark ettim. Bu düşüşün nedeni ne olabilir? Çözüm odaklı önerilerinizi bekliyorum.

Kabloda ve portlarda bir problem olduğunu düşünmüyorum, çünkü hızım Wi-Fi üzerinde de 100-110 Mbps arasında sabitlenmiş durumda. Ayrıca, modem üzerinde farklı bir port denedim ve yeni, gigabit interneti destekleyen bir kablo kullandım. Ancak hızımı farklı bir cihaz üzerinde de test ettiğimde yine sabit olduğunu gördüm.

+ | Modemi fabrika ayarlarına döndürdüm ve hala aynı değerleri görüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiber hat olduğuna göre muhtemelen GPON cihazın vardır. GPON cihazından modeme gelen Ethernet kablosu olur. Onu da CAT6 olacak şekilde yeniler misin bakalım değişecek mi? Eğer yine değişme yoksa büyük ihtimalle hatta sorun var.

GPON üzerinden modeme giden kabloyu değiştirmeme rağmen hız değerlerim değişmedi Millenicom'u arayıp tekrardan kontrol etmelerini söyleyeceğim onun dışında aklınıza başka çözüm yolu gelirse aktarırsanız çok sevinirim.

Benim de Millenicom aynı sorun 4 gün yaşadım bende zaten 100 yeterli diye 100'lük pakete düşmüştüm arıza kaydı kendi kendine kapanıyordu sorun yok diye telefonda yaptım bende 107 falan çıkıyordu bilgisayardada 109 110 arasıydı.

Modemin montajını yapan Türk Telekom çalışanlarının numarasını almıştım. Kendilerine problemi söylediğimde, başkalarının da aradığını belirttiler ve modemimin güncel olup olmadığını kontrol etmemi önerdiler. Ancak, problemin kaynağının güncellemeden olduğunu düşünmüyorum. Bir gelişme olursa aktarırım.

Merhaba sorunun aynısı bende var 1 haftadır sürüyor modemle alakası yok çünkü bana millenicom un gönderip telekom elemanlarına taktırdığı ZTE H3600 ancak ben bu modemi kullanmıyorum TP link archer be800 10gbic lik router kullanıyorum o modemin yerine ancak hala 100mbps alıyorum iki modemide denedim sonuç aynı 5 6 kere sıfırladım baştan kurulum yaptım sonuç değişmedi 4.kez arıza kaydı oluşturttum ancak değişmedi biraz önce birdaha aradım eğer çözemezlerse servis sağlayıcısını değiştiricem sorun millenicom da belli ancak siz çözüm bulabilirseniz bilgi verin lütfen

Sorunum kendiliğinden çözüldü. 250 arıza kaydından sonra, gözleri yanlışlıkla problemime çarpmış olabilir ya da elleri kayıp bir şeyler oldu ve düzeldi.

Dosya Ekleri

• 2024-09-19_15-06.png
    15 KB · Görüntüleme: 45
benim sorunumda çözüldü beni aradıklarında telekom ekibinin beni aramasını söyledim millenicom müşteri hizmetleri aramasın dedim telekomdan aradılar anlattım durumu düzeldi onun için mail attı millenicom yaptığım gibi yapın sorununuz düzelecektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…