İnternet hızı 100'den 60'a düştü

68515

Hectopat
Herkese merhaba değerli arkadaşlar. Direkt konuya geçiyorum. Bundan 1 hafta önce kadar CAT 5 internet kablom vardı ve kablonun üzerinde soyulmalar vardı internet hızım sabit 99 downloada 5 upload falandı, kabloyu değiştirmek istedim ve yerine CAT 6 bir kablo aldım. Şimdi onu kullanıyorum ama internet hızım 99'lardan 60-65'lere düştü 70 üstüne çıkmıyor. Hız yükselsin diye Access Point yaptım fakat yine olmadı belki kabloda sıkıntı vardır diye düşündüm eski kabloya döndüm hala hızım 60. İnternet ayarlarını falanda sıfırladım ancak hala aynı yükselmiyor aynı ağa bağlı olan başka bir bilgisayarda deniyorum hız 90-95'lerde gözüküyor. Sizce hata ne olabilir? Tüm önerilere açığım, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Modem arayüzündeki xDSL istatistiklerini atabilir misin? Muhtemelen kabloyu portuna tam olarak oturtamamışsın ya da RJ-11 jakına tam oturtamamışsın.
Hocam net master arayüze sahip bir modem kullanıyorum dediğiniz istatistiklere nereden ulaşabilirim?
Bilgisayarın LAN driverlarını sil tekrar yüklemeyi dene.
Aslında ağ ayarlarıma CMD üzerinden reset atmıştım fakat driver silip yüklemeyi daha önce hiç denemedim deneyeceğim teşekkürler

NetMaster'ı hiç bilmiyorum hocam. Kablonet mi kullanıyorsunuz?
Evet Kablonet kullanmaktayım
Arkadaşlar merhaba @Shalashaskaa861'ın dediği gibi internet sürücülerini sildim ve en baştan kurdum eski hızıma nihayet kavuştum, şu an her şey normal. Yardımlarınız için hepinize teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…