İnternet hızı bilgisayarda yüksek gözüküyor

ŞUKUPİ

Centipat
Yer
Kayaardı/NİĞDE
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar yaşadığım yerde altyapı 16 Mbps diye gösteriyor fakat bilgisayarımda alınan hız 144 Mbps ve bilgisayarımın 144 Mbps almadığına çok eminim. Çünkü 144 Mbps alınan bir PC'de Valorant'ta 100 Ms'lere çıkmam. Bu neden böyle gösteriyiyor ya da benim bilgisayarım bir ayardan veya başka bir şeyden dolayı mı tam olarak 144 Mbps'i alamıyor? Çünkü telefonda falan çok iyi olmasa da iyi çekiyor ve ev 400 metrekare bu yüzden de olabilir mi?

Hocam evinizin (malikanenizin) büyük olmasıyla pek bir alakası olmaz. Altyapı testleri her zaman doğru söylemez. Ama o hızı alıyor görünüyorsanız alıyorsunuzdur. Ethernet takılıysa etkisi büyük.

Teşekkürler abi. Peki bu ms neden böyle o konu hakkında bilgi sahibi misin?

Yok o yönden dememiştim acaba internetim 144 Mbps ama evden dolayı internet uzağa yayılamadığı ve bu yüzden düşük hız alıyor olabilir miyim diye.

Size verilmiş olan paket zaten 16Mbps ADSL bir paket ADSL bakır kablolarda yüksek hızlara çıkmanın imkanı yok. Saha dolabından VDSL2+ altyapısına geçilirse alınabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…