Öncelikle merhaba 1.5 yıldır Türk Telekom kullanıyorum paketim 75MB fakat 60-70 arası alıyordum beni gayet memnun ediyordu. Birden internet bağlantılarında kopma gerçekleşince biraz araştırma yaptım ve modem hat değerlerine bakarak iç hatta bir problem olduğunu düşündüm. Nitekim arıza bakım yaptıklarında bunu doğruladılar ve apartman içinde kablo değişimi yapmam gerektiğini söylediler. Elektrikçi çağırarak bu işlemi yaptırdım, o sırada ise apartmanı yaparken 1 internet kablosunu 3 daireye böldüklerini öğrenmiş olduk. Yine de 1.5 yıl bana sıkıntı çıkmamıştı. Her şey güzel kablo değiştik artık özel şahsi kablomuz var fakat gelen telekomcu bana hızınız 50 destekliyor bu apartmanda herkes 50 alabilir dedi. Ben zaten uzun bir süre 70e yakın aldığımı söylesem de elimizden bir şey gelmiyor deyip en fazla birkaç gün hattınızı test edelim uygunsa arttırılabilir dedi ama hala beklemedeyim. İnternetimden de eskisi kadar memnun değilim sanki önceden kablomuz özeldi de şimdi 3 daireye bölünmüşüz gibi hissediyorum arada bir ping çok saçma sapan artıyor evde 4 kişiyiz ve internet kullanımımız yüksek acaba 50 bize yetmediği için midir? Yoksa yeni kablo döşendiği için ilerleyen günlerde kendine gelir mi hat değerlerim bu şekilde. Bu arada önceden channel bit rate: 70000'lerde gösteriyordu bunu kendileri mi 51000 ayarladı yoksa cidden 1 haftada altyapı da 20 MB yok mu oldu?
Inp downstream: 44975.
Inp upstream: 15197.
Shinegınpdownstream: 0
Shinegınpupstream: 0
Reingınpdownstream: 0
Reingınpupstream: 0
Tpstc type: 64/65B PTM T.C.
Near-end interleaved channel bit rate: 0 Kbps.
Near-end Fast channel bit rate: 51199 Kbps.
Far-end interleaved channel bit rate: 0 Kbps.
Far-end Fast channel bit rate: 8192 Kbps.
Near-end fec error Fast: 189.
Near-end fec error interleaved: 0
Near-end CRC error Fast: 0
Near-end CRC error interleaved: 0
Near-end hec error Fast: 0
Near-end hec error interleaved: 0
Far-end fec error Fast: 0
Far-end fec error interleaved: 0
Far-end CRC error Fast: 0
Far-end CRC error interleaved: 0
Far-end hec error Fast: 0
Far-end hec error interleaved: 0
DSL uptime :23:39, 37 secs.
DSL activetime: 0min, 21 secs.
Downstream:
Relative capacity occupation: 100%
Noise margin downstream: 12.2 dB.
Output Power upstream: 8.6 dbm.
Attenuation downstream: 4.9 dB.
Upstream:
Noise margin upstream: 26.9 dB.
Output Power downstream: 13.8 dbm.
Attenuation upstream: 0.1 dB.
Bit table:
Carrier load: Number of bits per tone.
Tone 0- 31: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 22 22 22 24 44 44 44.
Tone 32- 63: 00 78 88 88 88 89 99 A9 AA AA AA AA AA bb bb bb.
Tone 64- 95: Cb cb bc CC CC CC CC CC CC CC CC CC DC CC CC CC.
Tone 96-127: CC CC CC CC DC CD DC CC CC CC CC CC CC CC CC CC.
Tone 128-159: CC CC CC CC CC CC cb CC CC CC CD CC CC CC CC CC.
Tone 160-191: CC CC cb CC CC CC cb bb CC bb bb bb bb cb bb bb.
Tone 192-223: Bb bb bb bb bb bb bb ba bb ba ba bb bb AA ab bb.
Tone 224-255: Ba AA AA AA AA AA AA ab AA AA AA AA AA AA AA 9a.
Öncelikle size ulaşan maksimum hız 63 Mbps civarında. TT ise size 50 Mbps hız tanımlamış. Bağlı olduğunuz saha dolabında yeni abonelik başlatıldığında dahi, diğer hızları etkiler. İleride hattınızda hız artışı olur mu bunu söylemek zor.
Diğer cihazlar bağlandığında pingten bahsetmiştiniz. Görsele eklediğim ayarı modem de uygularsanız, bir nebze fayda sağlayacaktır. Ağ ayarı/Qos bölümündem ayarları yapın uygulayın.
Şu an dediğiniz ayarı yaptım pingi bir de böyle test edeceğim. Evet hızımız 63 olarak gözüküyor altyapı sorgulamada, zaten öyle alıyorduk aşağı yukarı 60- 70 arasıydı. Mevcut hızdan çok daha iyiydi şu an 50 gözükse bile 45 zor görüyor.
Altyapı sorgunuzda vadedilen değerler nelerdir? Paylaşır mısınız? Onun harici modem arayüzüne girip xDSL tablosunu gösterebilirseniz daha efektif cevaplar verebiliriz.
Paket zaten dediğiniz gibi 75 Mbps olandı fakat kendileri düşürdüler. Aradım yarın yükselteceğini söylediler.Hattınız 51 Mbps tanımlı, hız testinde sonuç 46 Mbps civarı çıkar. Altyapı sorgulamasında çıkan sonuç 63 ise sorun yok gibi.
TT'yi arayıp, 75 Mbps download 15 Mbps upload hız tanımlanmasını isteyebilirsiniz. 75'lik tarifeye geçiş sonrası hız testinde 58 Mbps civarı hızları görebilirsiniz.
Altyapı 63 MB destekliyor ben zaten 1.5 yıl boyunca dediğim gibi 60-70 arası internet aldım sıkıntı yoktu. xDSL tablosu da bu şekilde.
Xdslfwversion: Fwver: 5. 12. 21.0_b_a60901 hwver: T14.F7_0.0
Line state: Up.
Modulation: İTÜ g.993.2(VDSL2)
Annex mode: Annex_b.
Paket zaten dediğiniz gibi 75 Mbps olandı fakat kendileri düşürdüler. Aradım yarın yükselteceğini söylediler.
Eki Görüntüle 2424425
Tekrar bakıma geldiler hat değiştiklerini söylediler şu an aldığım hız bu durumda + upload latency 200lerdeydi şu an 13 düşünce ping rahatladı.
near-end fast channel bit rate: 79869 kbpsUpload latency düşük çıkmasının sebebi, dünkü yaptığımız ayardan. Port değişikliği yapmışlar büyük ihtimal hocam. Ama uploadınız düşük kalmış onun 15 Mbps olması gerekirdi. Görüntülü sohbetlerde bu sizi etkiler.
Near-end Fast channel bit rate: 79869 Kbps.
Far-end Fast channel bit rate: 8192 Kbps.
Hatta gelen internet hızı bu şekilde neden 15 yapmadılar bilmiyorum.
Böyle hocam.Bu bölümde ne yazıyor hocam?
Downstream:
Noise margin downstream: 12.2 dB.
Output Power upstream: 8.6 dbm.
Attenuation downstream: 4.9 dB.
Upstream:
Noise margin upstream: 26.9 dB.
Output Power downstream: 13.8 dbm.
Attenuation upstream: 0.1 dB.