İnternet hızı farklı çıkıyor

gramofani

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba Türk Telekom'a ait internet kullaniyoruz ev arkadaşlarımla su an bayağı bir 600 TL falan ödüyoruz. Speedtest ile 100 Mbps download 10 Mbps upload cikiyor fakat ben telefonda veya PC'de bu hızı hissetmiyorum. Steam'de 2Mbps falan hele PC'de salondaki modemden odamda kesintiler ve hiz dusuklugu bariz görülüyor. Bu modemle (Türk Telekom'un kendi modemi) ilgili midir? Ben maximum verimi nasıl alirim?

Maksimum verimi almak istiyorsanız ethernet kablosu kullanmanız gerekli.

bendede aynısı yaşanıyo testlerde 70-75 mbs fkt steamda 4-5 mbs veriyor

Modemle aranda ki mesafe uzaksa sinyal arttırıcı kulanabilirsin bulunduğun odaya takıp modemin sinyalini arttırıp sana verir ama modemin verdiği internet hızını arttırmaz sadece mesafeden dolayı oluşan hız düşmesini engeller. Ethernet kablosu kullanıp maks verimede ulaşabilirsin.

bendede aynısı yaşanıyo testlerde 70-75 mbs fkt steamda 4-5 mbs veriyor
Bu sorunu yaşayan ilk başlarda çok fazla insan vardı ve sunucu değiştirme gibi bir olay olduğunu hatırlıyorum. Forumda çoğu kişi sunucu değiştirince sorunun çözüldüğünü söylemişti sizde bir bakabilirsiniz.

denemek lazım

Tam verim almak için kablo üzerinden bağlantı kurulmalıdır.
Wi-Fi üzerinden bağlantı yapıyorsanız 5 GHz destekleyen vifi üzerinden bağlantı yaparsanız tatmin edecek verim alabilirsiniz.
2.4 GHz Wi-Fi
5.0 GHz Wi-Fi şeklinde. Günümüz modemlerde mevcuttur.

Modemle alakalı büyük ihtimal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…