İnternet hızı ve gecikme normal olmasına rağmen internet aşırı yavaş

Mamistv1

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7600
RX 7800 XT
16 GB DDR5 5600 MHZ Goodram
1 TB M2 SSD Goodram
1 + 1 TB 3,5 HDD Wd Blue ve Segate.
750W 80+ THERMALTAKE
C15 RAMPAGE soğutucu

Samsung S25
İyi akşamlar. "Speedtest" sitesi üzerinden yaptığım test sonucu gayet normal olmasına rağmen sitelerin açılması aşırı uzun sürüyor ve Steam sürekli otomatik çevrimdışı moda geçiyor. Özelliklede Steam'in sürekli 10 dakikada bir çevrimdışı moda geçmesi aşırı can sıkıcı. Aynı şekilde Steam üzerinde arkadaşlarımın profilien bakmak istediğimde yüklenmesi 1 dk'ya yakın sürüyor, normalde 1 saniyede açılan sayfadan bahsediyorum.

Modemi resetledim, bilgisayarımı internete kablo ile bağlıyorum. Telefondan Wi-Fi ile bağlandığımda ise gene "Speedtest" değerleri normal olsa bile telefonda interneti hiç kullanamıyorum.

GoodbyeDPI tarzı bir şey kullanıyorsanız kaldırın. Yeni bir modem almakta fayda var.

GoodbyeDPI tarzı bir şey kullanıyorsanız kaldırın. Yeni bir modem almakta fayda var.

GoodbyeDPI kullanmıyorum. Türk Telekom'a başvursam ücretsiz modem alma gibi bir imkanım olabilir mi?

GoodbyeDPI kullanmıyorum. Türk Telekom'a başvursam ücretsiz modem alma gibi bir imkanım olabilir mi?

DSL altyapı üzerinden hizmet alıyorsanız maalesef. Ancak taksitle satarlar. Onları da ben önermem. Dışarıdan kendi modeminizi almanızı öneririm.

DSL altyapı üzerinden hizmet alıyorsanız maalesef. Ancak taksitle satarlar. Onları da ben önermem. Dışarıdan kendi modeminizi almanızı öneririm.

Teşekkürler yine de garanti olması adına birkaç gün bekleyeceğim belki modem kaynaklı sorun değildir, geçici bir şeydir. Eğer değişen bir şey olursa konuya yazarım.

Teşekkürler yine de garanti olması adına birkaç gün bekleyeceğim belki modem kaynaklı sorun değildir, geçici bir şeydir. Eğer değişen bir şey olursa konuya yazarım.

Bende beklemeni öneririm. Ama yine de yeni modem almanda fayda var.

Aynı modemi uzun zamandır kullanıyorum. Günün bazı saatlerinde internet %20–30 oranında yavaşlıyordu, hatta 10–15 dakika boyunca 1–2 dakikada bir internet kesilip geri geliyordu. Müşteri hizmetlerini aradığımda mahallede genel bir sorun olduğunu söylediler. 2–3 gün içinde düzeldi ve o günden beri bir sıkıntı yaşamadım.

Yaklaşık 3 yıldır Ethernet kablosu doğrudan bilgisayara bağlıyken internet gayet normal çalışıyor. Ancak televizyonu açtığım anda, 13 ms olan ping değeri anlık olarak 20 Ms'ye çıkıyor ve takılmalar başlıyor. Ping düşük görünse de oyunlarda ciddi takılmalar ve paket kaybı gibi sorunlar oluyor. Bu yüzden yakında modemi değiştirmeyi düşünüyorum. Senin de değiştirmeni tavsiye ederim.

Arayüze girip durum kısmında bulunan SNR margin değerlerinin olduğu bölümü atar mısınız?

Arayüze girip durum kısmında bulunan SNR margin değerlerinin olduğu bölümü atar mısınız?
Durum kısmında:

Cihaz bilgisi, Sistem, DSL, WAN, İPV6 WAN, LAN, Kablosuz başlıkları var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca Speedtest yaparken fark ettiğim bir detay daha oldu. Testi yaparken indirme gecikmesi bir anda 20'lerden 400'lere kadar fırlayıp geri 20'ye düşüyor ve bu sürekli oluyor.

Muhtemelen rahatsız edici derecede paket kaybı yaşıyorsunuz. Eklediğim görselde olduğu gibi SNR margin değerlerinizin bulunduğu bir ekran olmalı.

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2025-11-13 20.01.47.png
    72,2 KB · Görüntüleme: 3
Muhtemelen rahatsız edici derecede paket kaybı yaşıyorsunuz. Eklediğim görselde olduğu gibi SNR margin değerlerinizin bulunduğu bir ekran olmalı.
Galiba burası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…