İnternet hızı yüksek olmasına rağmen çeşitli platformlar yavaşlıyor

Zerelas

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar bir sorun hakkında danışmak istiyorum. Turk Telekom kullanıyorum yıllardır ve interneti ne kadar yükseltirsem yükselteyim 50 mbps de yapsam 100 de internet hala yavaş donma sorunu oluyor video izlerken instagramda reels izlerken vb bunlar sık sık oluyor siteler yavaş açılıyor...
arayıp söylediğimde internetimde bir problem olmadığı söyleniyor yeni modem almam için öneride bulunuyorlar kullanmakta olduğum modem 300 mbps kadar destekliyor ve 2.4 g bir modem.
(Zyxel 3312-B10B Modem)
Şuanda 50 mbps kullanıyorum telefondan test yaptığımda download 42-45 gösterirken bilgisayardan yaptığımda 1 2 download gösteriyor.
Bilgisayara ethernetle ile bağlı değil internet onu bağlayıp da deneyeceğim ama internet sorunu bilgisayarla sınırlı değil. Bu internetin yavaşlığına bir çözüm var mıdır yeni bir modem almak fark yaratır mı? Bilgisayarda yapılan speed testte 1 2 gelmesinin nedeni nedir acaba ?
(arkada bir şey çalışmıyor internete bağlanmak için 150Mbps Yüksek Kazançlı Kablosuz USB Adaptör kullanıyorum)

Sunucular yüzünden olabilir.

Hocam öncelikle başka yüksek bant genişliğini destekleyen modemle test edin interneti ve mümkünse kablosuz kullanmayın.
Kablosuz bağlantı pek sağlık olmuyor PC tarafında bence.
Stabil bir şey yakalamak zor oluyor yani.
1. aynı modemi kullarak kablolu test yapın.
2. sorun devam ederse başka modem deneyin.
3. Ethernet sürücülerinin düzgün ve güncel olduğunu kontrol edin.

Birde hocam pc de ağa bağlı iken ağ bağlantı durumunu gösteren ekranı paylaşabilir misiniz?

Aslında kullandığınız Wi-Fi alıcısı gayet güçlü. Güncel sürücüleri kurulu olduğuna emin misiniz?
Modeminiz Wi-Fi 4 destekliyor bu aslında sorun yaratmaz ama 5 ya da 6 kullanan bir modeme geçmeniz yararınıza olacaktır.
Sonuçta telefonda normal iken bilgisayar da düşük bir çekim gücü var. Bilgisayarınız yerde ise ya da duvara çok yakınsa biraz daha açık bir alana alıp bir de öyle bakın. Ayrıca bilgisayar ve modem arasında kaç duvar bulunduğu çok önemli bu bilgiyi de paylaşır mısınız?

Bilgisayar ve modem arasında 1 duvar var. ve masanın üstünde kasa
Sürücüleri güncel. Telefonda da instada donma gibi sorunlar ya da tarayıcıda site açarken yavaş açılması gibi sorunlar oluyor. bilgisayarda şuan test yaptığımda 25-35 mbps gösteriyor ama bazen 1 2 ye düşüyor. Evde genel olarak bir internet sorunu var akıllı tvden açtığım şeylerde de donma oluyor puhu vb gibi platformlarda

Modem siparişi oluşturdum gelince yeni modemle deneyeceğim.
Ethernet kablosu da deneyeceğim ama internetteki yavaşlık bilgisayarla sınırlı değil bilgisayarda bazen çok yavaşken bazen normal hızda seyrediyor aynı şekilde farklı cihazlarda da yavaşlık ara ara oluyor. Modemin faydası olmazsa tekrar yeni konu açar veya ekleme yaparım

Sipariş ettiğiniz modem nedir?

Sipariş ettiğiniz modem nedir?
Turk telekomun kendi sitesinden 1650 tllik modem talebi oluşturdum marka isim bilmiyorum
sadece 1600 lük modem gözüküyor zaten cihazlarda ordan talep oluşturdum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…