İnternet hızım paketimle uyuşmuyor

xClaush

Hectopat
100 Mbit internet paketine geçtiğimde kısa bir süre internetimi 90-92 Mbit arasında kullanabildim. Daha sonra modeme gelen maksimum veri değerleri belirli bir seviyeyi hiç geçmemeye başladı. Durumun bununla alakası olduğunu düşünmüyordum ama iç tesisat kablolarını değiştirmeme rağmen herhangi bir değişiklik olmadı.
TurkNet durumun Türk Telekom ile ilgili olduğunu söylüyor. Eğer daha fazla internet alabilecek olursam otomatik olarak bu değerlerin tanımlanabileceğini söylüyorlar ama sorun şu ki ben zaten o değerleri kullanabiliyordum. Daha sonradan değerler yaklaşık 30 Mbit düştü.
İşin garip yanı modemime gelen maksimum değer gayet güzel. Buna rağmen en fazla 70 Mbit değer geliyor ve ben bunu 60 Mbit civarında kullanabiliyorum. Superonline'ın verdiği Huawei marka modemde de aynı şey oluyor.
Modemim ASUS DSL N16 p

DSLAM kilidi var gibi görünüyor, Turk Telekom'un yaptığı gariplikler...
Az önce kararlılık ayarının hem ADSL hem de VDSL için ayrı olduğunu gözden kaçırmışım. VDSL’de 11 dB seçeneği mevcutmuş ona bakıyorum şimdi. Muhtemelen hızdaki fark şu an fazla kullanıcı olmamasıyla alakalı bir durum.
VDSL’de 11 dB seçeneği mevcutmuş ona bakıyorum şimdi.
@B 52 Stratofortress bir fark yaratmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…