İnternet hızına bakarken neye dikkat etmeliyim?

ByBurak

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, internet hızımı test ettiğimde benim internet hızım upload hızı olmuş oluyor değil mi? Yani sorarlar ya internet hızın kaç megabit diye.

Upload internete veri yüklerken aldığın hızdır.
Download ise bilgisyaarına telefonuna veri indirirken aldığın hızdır.
İnternetin kaç megabit diye sorulduğunda genelde download hızının söylenmesi tercih edilir. Ben hiç upload'ı söyleyeni duymadım.

Sen PC ne bir şey indirirken Download'ı kullanırsın. Misal Steam'den oyun indirirken. Ancak sen başka bir PC ya da sunucuya bir şey indirirken Upload'ı kullanırsın. Bunda da YouTube'a video yüklemek Twitch'de yayın açmak gibi şeyler örnek gösterilebilir. Büyük ihtimalle size download'ı soruyorlar.

Mbps ile mb/s aynı şey değil.
Yani hız testi yaptığınızda 100 Mbps çıkıyorsa bunu 8'e bölüp gerçek indirme değerinizi mb/s cinsinden elde edersiniz.

Upload internete veri yüklerken aldığın hızdır.
Download ise bilgisyaarına telefonuna veri indirirken aldığın hızdır.
İnternetin kaç megabit diye sorulduğunda genelde download hızının söylenmesi tercih edilir. Ben hiç upload'ı söyleyeni duymadım.
download hızım 11 Mbps çıkıyor yani saniyede 11 mb mı indirebiliyorum demek

İndirme (download) hızı, yükleme (upload) hızı ve ms yani milisaniye değeri ki o da ms cinsinden cihazın karşı sunucuya veriyi ne kadar sürede gönderip aldığını belirtir. Burada standart kullanıcılar günlük olarak yükleme hızını kullanır (erişim için) ve bir şeyi sunucudan çekmek yani indirmek istediğinde ise indirme (download) hızını kullanır yani düz mantık hayat kurtarır. (Tabi bu indirme durumu bir siteye girdiğiniz zaman video izlerken de geçerli bir durum olduğu için genel olarak yükleme hızı ile iç içedir o yüzden internet hızı sorulunca genel olarak indirme hızı baz alınır)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı