İnternet hızını limitlemek için parça var mı?

Alper P

Megapat
Yer
Balıkesir/Altınoluk
Daha fazla  
Meslek
PHP Geliştirici
Merhaba. TP-Link Archer VR600 v2 modem kullanıyorum. Bu modemde nedendir bilmiyorum ama bağlantı hızı limiti ayarı yok, eklememişler ve sanırım eklemeyecekler. 04.05.2017 tarihinden beri bir firmware güncellemesi çıkmamış çıksa da sanırım donanım ile alakalı bir eksikliği var. Alt modellerinde bulunan bu ayarı bu modeme eklememişler sadece QoS ayarı var o da düzgün çalışmıyor zaten.

Evde 3 ayrı cihaz (telefonlar hariç) internet kullanıyor. Online bir oyun oynadığımda diğer cihazlardan birisinde bir indirme işlemi başladığında oyunda çok aşırı ping oluşuyor. Eski modemde bu ayar vardı cihazların çekebileceği hızı belirli bir seviyeye getiriyordum bu sayede birisi indirme işlemi başlatsa bile beni etkilemiyordu.

İnternet hız limit işlemini yapabileceğim Ethernet Switch'e benzer bir cihaz veya farklı bir yöntem var mıdır? Bu konuda çok zorluk çekiyorum, yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.

Archer VR600 v2 Arayüz Emülatör: http://www.tp-link.com/resources/simulator/vr600(EU)2/index.htm

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir ayar menüde bulunuyor. Gelişmiş ayar menüsünden QoS'i aktive ederseniz cihazların hızını limitleyebilirsiniz.

Malesef o ayar limitleme işine yaramıyor. Söyledikleri çalışma mantığı şöyle;
A Bilgisayarına %80 hız veriyorsun, B Bilgisayarına %20 hız veriyorsun iki bilgisayar indirme yaptığında internet hızının %80'ini A Bilgisayarına kalan %20'sini de B bilgisayara veriyor. Ben buna istinaden ayarlamayı yaptım ama benim sorunum indirme yaptığımda değil oyun oynarken ping oluşması.

B Bilgisayarına %20 hız gitsin olarak ayarlasam da A bilgisayarında indirme işlemi yapmayıp oyun oynadığım için B Bilgisayarı internet hızının %100'ünü kullanıyor buda çok aşırı ping yaratıyor.

Ayrıca QoS ayarını yapmama rağmen iki bilgisayarda aynı anda indirme başlattığım zaman düzgün çalışmadığını görüyorum yukarıda verdiğim örnek gibi olmuyor farklı değerler görüyorum.

Hayır yok. aldığım internet hızını belirtiyorum sonra % olarak yüksek, orta ve düşük öncelik diye bilgisayarları ekliyorum ama o da dediğim gibi düzgün çalışmıyor ve işime yaramıyor bana ek bir aparat lazım.

QoS Ekranı;
Screenshot_12.jpg

Bu ayar ile yaptığım hız testi;
IMG_9228.jpg

Son düzenleme:
Şahsen modeminizi tam anlayamadım. Şöyle dener misiniz: Yüksek önceliğe telefonu kaydedin, düşük önceliğe de bilgisayarı kaydedin. Bu şekildeyken bilgisayardan bir indirme başlatın ve indirme sırasında telefondan hız testi yapın. Hız dengelenmiyorsa o hizmet sorunludur TP-Link'e bildirmen gerekiyor.

Bende Asus DSL-N16 var ve modemde Smart QoS servisini etkinleştirdiğimde oyunun kullandığı portlar açıldığında tüm gücün onlara verilmesini sağlayabiliyor veya bir bilgisayar indirme yaparken ve diğeri internette gezinirken sıkıntı yaşamaması için nette gezinene daha öncelikli davranabiliyor.

Şahsen modeminizi tam anlayamadım. Şöyle dener misiniz: Yüksek önceliğe telefonu kaydedin, düşük önceliğe de bilgisayarı kaydedin. Bu şekildeyken bilgisayardan bir indirme başlatın ve indirme sırasında telefondan hız testi yapın. Hız dengelenmiyorsa o hizmet sorunludur TP-Link'e bildirmen gerekiyor.

Bende Asus DSL-N16 var ve modemde Smart QoS servisini etkinleştirdiğimde oyunun kullandığı portlar açıldığında tüm gücün onlara verilmesini sağlayabiliyor veya bir bilgisayar indirme yaparken ve diğeri internette gezinirken sıkıntı yaşamaması için nette gezinene daha öncelikli davranabiliyor.

QoS ile telefonumu %10 öncelikli yere koydum bilgisayarı %85 öncelikli yere ikisiyle aynı anda hız test başlattım sonuç %50 %50 çıktı. 16 mbps internetim var sonuç bilgisayar 7.56mb telefon 8.22mb. Telefon bilgisayardan daha önde çıktı :D

Forumlarında konu var. Millet yazıyor, soruyor ama düzgün dönüş olmuyor :/
[HELP] | Archer VR600 QoS configuration

Asus DSL-N16 Bende kullanmıştım. Asus'un modem arayüzü çok güzeldi fakat bende durduk yere gün içerisinde kopmalar yapıyordu servise gönderdim para iadesi yaptılar. Birkaç satıcı firmaya sorduğumda bu modemle ilgili bu tarz biraz şikayet geldiğini belirtmişlerdi sonra TP-Link'e yönelmiştim.

TP-Link forumu biraz zayıf 1 ay önce açtığım bir konu vardı hala bir yönetici gelip bu özellik eklenecek yada eklenmeyecek diye bir şey demiyorlar.

Son düzenleme:
QoS ile telefonumu %10 öncelikli yere koydum bilgisayarı %85 öncelikli yere ikisiyle aynı anda hız test başlattım sonuç %50 %50 çıktı. 16 mbps internetim var sonuç bilgisayar 7.56mb telefon 8.22mb. Telefon bilgisayardan daha önde çıktı :D

Forumlarında konu var. Millet yazıyor, soruyor ama düzgün dönüş olmuyor :/
[HELP] | Archer VR600 QoS configuration

Asus DSL-N16 Bende kullanmıştım. Asus'un modem arayüzü çok güzeldi fakat bende durduk yere gün içerisinde kopmalar yapıyordu servise gönderdim para iadesi yaptılar. Birkaç satıcı firmaya sorduğumda bu modemle ilgili bu tarz biraz şikayet geldiğini belirtmişlerdi sonra TP-Link'e yönelmiştim.

TP-Link forumu biraz zayıf 1 ay önce açtığım bir konu vardı hala bir yönetici gelip bu özellik eklenecek yada eklenmeyecek diye bir şey demiyorlar.

Hocam merhaba. Ben Şafak. Adonisfansub'tan. Size özel mesaj atamıyorum ama. Facebook'a gelip bana bir döner misiniz acaba? Yardımınıza çok ihtiyacım var. Buradan mesaj atamıyorum maalesef, bu yüzden de alıntılamak zorunda kaldım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı