İnternet hızını sabitlememek neye sebebiyet verir?

Alineaera

Hectopat
Yer
Kastamonu
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Altyapım 57 Mbps destekliyor görünüyordu. 50 Mbps'lik paketleri olmadığı için Netspeed'ten 100 Mbps'lik paket alıp 50'ye sabitleyebilir miyiz diye sorup onay aldım. 100 Mbps tarife aktifleşti. Şu anda evime 78 Mbps geliyor. Her şey çok güzel ISS'den dolayı pingim daha düşük. Her neyse. İstersem 50'ye sabitlettirebiliyorum yine de. Benim sorum, sabitlettirmezsem ne gibi sorunlar yaşarım? Hızda, oyunlarda ya da başka bir şeyde sorun olur mu?

50 üstünde alıyorsan gayet güzel. Bir sorun yaşamazsın. Kolay kolay 50'nin altına düşmezsin, yer yer 80 civarlarına çıkarsın. Bu tür hız değişiklikleri olur. Sadece arada 75 Mbit daha uygun fiyatlı bir tarife olsaydı en azından biraz daha az fatura ödemiş olurdun.

Altyapınız eskiyse eğer çok dalgalanma olup internetiniz sık sık kopma yaşatabilir eğer öyle bir sorun yaşamazsanız sabitlettirmeyin.

Niye internetini sabitlemek isteyesin ki? Anlamadım.

Bundan önce 35 Mbps TurkNet kullanıyordum, hızım bir gece çok fena düştü, 24'e sabitlediler düzeltmek için. Ama çözüm olmadı. Ertesi gün kendiliğinden düzeldi. Bir de tekrar 35'e çıkarttırmak için uğraştırdılar. 50 Mbps paketleri olmadığı için zaten sabit 35 veriyorlardı. Genel itibarıyla bir sorun olabiliyor mu bilmek istediğim için sordum.

50 üstünde alıyorsan gayet güzel. Bir sorun yaşamazsın. Kolay kolay 50'nin altına düşmezsin, yer yer 80 civarlarına çıkarsın. Bu tür hız değişiklikleri olur. Sadece arada 75 Mbit daha uygun fiyatlı bir tarife olsaydı en azından biraz daha az fatura ödemiş olurdun.

Fiyatı önemli değil. 35 Mbps'ye 250 TL vermektense 75'te olsa, 50 de olsa daha fazlasına 160 vermek koymuyor açıkçası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bundan önce 35 Mbps TurkNet kullanıyordum, hızım bir gece çok fena düştü, 24'e sabitlediler düzeltmek için. Ama çözüm olmadı. Ertesi gün kendiliğinden düzeldi. Bir de tekrar 35'e çıkarttırmak için uğraştırdılar. 50 Mbps paketleri olmadığı için zaten sabit 35 veriyorlardı. Genel itibarıyla bir sorun olabiliyor mu bilmek istediğim için sordum.

Altyapıya bağlı hocam TurkNet 75Mbps kullanıyorum 48 Mbps alıyorum benim gibi bir altyapınız varsa sık dalgalanmalar ve kopmalar yaşarsınız Wi-Fi tarafında kablolu bağlantıdada sık sık hız düşüşü olur.

Sınırlama olayı onların işi. Siz sınırlamamalısınız, yani düşünmeyin bile. Sıkıntı çıkarsa bakarlar, onlar karar verir zaten.

Sınırlama olayı onların işi. Siz sınırlamamalısınız, yani düşünmeyin bile. Sıkıntı çıkarsa bakarlar, onlar karar verir zaten.
Yeni geçiş yaptım zaten, madem öyle en iyisi bir süre boyunca kullanayım sonuçlara göre değişiklik talep edeyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı