İnternet hızını yükseltmek ping değerini etkiler mi?

Loewrxx

Hectopat
Daha fazla  
Şu anda Türk Telekom, VDSL sanırsam altyapısına sahip 50 MB Hiper internet var. Altyapı yaşadığım çevrede pek iyi değil. Valorant'ta paket kaybı sorunu yaşıyorum. Arada %1-2 olup düşüyor, bu nedenle lag yiyorum oyunda. Bu da canımı sıkıyor. Acaba internet hızını 100 MB versiyona yükseltsek bu sorun düzelir mi? Yoksa başka ne çözümü üretebiliriz. Bu arada interneti 800M uzakta şirketimiz var oradan güçlü alıcılar ile alıyoruz interneti. Çatıda alıcı var.

İnternet hızını artırmak ping’i iyileştirebilir, ama kesin bir çözüm değildir. Ping, daha çok bağlantının kalitesine, sunuculara olan mesafeye ve altyapıya bağlıdır. Yüksek hız, bağlantıyı stabil hale getirip dolaylı olarak yardımcı olabilir, ama esas farkı altyapı ve bağlantı türü yaratır.

Altyapıya maalesef müdahale edemeyeceğiz. Mecburen böyle devam. TurkNet'e geçsek diye düşündüm. Babam onların altyapısı farklı mı sanki dedi. Hepsi ortak altyapı mı kullanıyor?

Altyapıya maalesef müdahale edemeyeceğiz. Mecburen böyle devam. TurkNet'e geçsek diye düşündüm. Babam onların altyapısı farklı mı sanki dedi. Hepsi ortak altyapı mı kullanıyor?
Türknet kullanıcısı olarak şunları söyleyebilirim, aynı alt yapıyı kullanıyorlar evet. Ancak Türknet size şöyle bir özellik sunuyor. Altyapınızın hızını arttırarak size 150-1000 arası mbps sunuyor, Türknetin sitesine girin, altyapınızı araştırın ve Türknet desteği ile iletişime girin. Yardımcı olacaklardır. Hem ucuz da.

Sayılı bölgelerde GigaFiber(TurkNet altyapısı) var. TurkNet'in sitesinde GigaFiber haritasından bakabilirsiniz bölgenizde var mı diye. TurkNet'in, Türk Telekom altyapısını daha verimli verdiği gerçeği de var tabii ki.

Baktım türknet sitesinden max 100 vdsl gösteriyordu

Anladığım kadariyla internet kablosuz alıcı ile size aktarmalı geliyor. Kablosuz, ping ve paket kaybı sorunları yapabilir.

Anladığım kadariyla internet kablosuz alıcı ile size aktarmalı geliyor. Kablosuz, ping ve paket kaybı sorunları yapabilir.

Evet alıcı ile geliyor. Çatıdaki alıcıdan modeme kablo ile. Modemden Ethernet kablosuyla da kasaya bağladım. Bir ara mis gibiydi paket kaybı yoktu. Bir de LoL'de mesela neredeyse yok denilecek kadar az paket kaybı var.

dediğim gibi altyapı hızında fark yok ama yine 100mb. Birde şey soracağım, türkcell süperbox olayı nedir işime yarar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…