İnternet hızının 1 geceliğine 50Mbps olması

umtcnozdmr

Kilopat
Daha fazla  
Herkese selamlar;

D-Smart internet kullanıyorum. Bilen vardır Türk Telekom alt yapısını kullanıyor. 2 gün internete erişim sağlayamadık, altyapı çalışmaları var falan dendi. Bu çalışmalar bittiği gibi internet hızımı kontrol ettim; normalde 16Mbps ADSL kullanıyorum, bulunduğum bina bunu destekliyor. Fakat çalışmanın hemen arkasında hız testi yaptım 50Mbps download, 8Mbps upload hızım vardı. Hatta Steam'de indirme falan yaptım 6'yla indiriyordu. Bugün eve geldiğim gibi tekrar denedim ve hızımın geri 16Mbps düştüğünü gördüm. Sonra internet sağlayıcımı aradım ve binamızın 16 desteklediğini söyledi.

Şimdi merak ettiğim; ben ağ kablosuyla hiçbir şey değiştirmeden 50Mbps interneti alabildiysem mantık olarak alt yapım 50'yi destekliyor olmuyor mu? Bunun sistemlere düşmesi mi gerekiyor? Bu nasıl bir süreçtir bilen varsa yardımcı olabilir mi? Yıl 2022 oldu dünyada ADSL kullanan sayılı kişi kaldık.

Son düzenleyen: Moderatör:
TurkNet altyapı sorgulama ile adresinizdeki maximum değerleri öğrenebilirsiniz.

Tam olarak onu denedim. TurkNet sitesinde 17Mbps yazıyor. Sonrasında Türk Telekom bayiine gittim, oradakiler binamın 75Mbps fiber desteklediğini söyledi. Ancak D-Smart müşteri hizmetleri bunu görmüyor. TurkNet'de öyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
ADSL Modem ile Max 16 Mbps hiz alabilirsiniz zaten. 100 Mbps bile verse 16'dan fazla alamazsiniz. 50 gostermesi ilginc. Bu konularda bilgili olan kisiler varsa beni de aydınlatırsa sevinirim.

TurkNet altyapı sorgulama ile adresinizdeki maximum değerleri öğrenebilirsiniz.
Turketin alt yapı sorgulama bile düzgün çalışmıyor. Bizim Daire 75 Mbps gösteriyor fakat bana gelen 40-50 arası max. Bunu Turknet calisanina sorduğum zaman alt yapınızın eski bakır kablolarla döşendiği için düşük alıyorsunuz diyor. Peki neden o zaman Alt yapı sorgulamada 75 cikiyor oda ayri bi ironi.

Turketin alt yapı sorgulama bile düzgün çalışmıyor. Bizim Daire 75 Mbps gösteriyor fakat bana gelen 40-50 arası max. Bunu Turknet calisanina sorduğum zaman alt yapınızın eski bakır kablolarla döşendiği için düşük alıyorsunuz diyor. Peki neden o zaman Alt yapı sorgulamada 75 cikiyor oda ayri bi ironi.
Hocam bu tarz olaylarda genelde karşıdan sağlıklı bir bilgi alınamıyor. Biri farklı diğeri farklı konuşuyor. Binanızda 75Mbps kullanan var mı diye araştırabiliyorsanız bir bakın derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı