OptimumL
Centipat
Daha fazla
Dostlar yaklaşık 1 sene önce başlayan bu sorun halen devam etmekte Superonline servis sağlayıcısı kullanırken fiyatlar yüzünden Millenicom'a geçiş yaptım ve VDSL hattan 24 Mbps paket satın aldım fakat bağlattığım günden itibaren tam hızı hiçbir zaman sabir bir şekilde alamadım sürekli dalgalanmalar oluyor 0.25, 2, 4 Mbps civarlarına kadar düşüp orada kalıyor ama modemin ara yüzüne girip reset attığım zaman 15 dk 30 dk arası bir düzelme oluyor fakat yeniden düşüş gerçekleşiyor, sonrasında bu sorundan bıkarak tekrar süperonlineye geçiş yaptım ama hiç bir fark olmadı sorun halen devam etti. En az 100-150 kere Superonline'yi arasamda hiçbir şekilde yardımcı olmadılar. Sorununuzu hallediyoruz diyerek veya hata kaydı oluşturduk diyerek Türk Telekom yetkililerine iletiyorlar konuyu ve kimsenin gelip gittiği yok. En sonunda ben tanıdıklar vasıtası ile ttkom saha görevlilerinden birini bularak kendim getirttim ve port kabininin evime uzak olduğu için bu sorunun olduğunu söyledi fakat bundan 1 sene önce de port çıkışının uzaklığı evime aynı mesafedeydi taşra bölgesinde olduğum için yaklışık 1 km kadar uzaklıkta. Bu sebebi göstererek 24 Mbps paketim olmasına rağmen porttan bir işlem yaparak hızımı 10Mbps'ye sabitledi bu şekilde sıkıntı yaşanmaz diyerek çekip gittiler. Fakat aynı sorun hala devam ediyor. Evime yakın bölgelere port açtırmak veya kabin yaptırmam gerektiğini düşünüyorum ama nereye başvuracağımı veya başarılı olup olamayacağımı bilmiyorum. Ya da port çıkışından sonra herhangi bir güçlendirici yardımı ile bu dalgalanma ve kesintinin önüne geçebilir miyim? Tavsiyelerinizi bekliyorum çok zor durumdayım. İyi forumlar.