İnternet için Superbox vs Telefon almak vs Wi-Fi alıcı almak

Emraullah Alku

Hectopat
Yurtta kalıyorum ama tam yurt değil. Hoteldi, yurda çevirmişler. İnternet zamanın %65'lik oranında çekiyor. Çektiği durumda da telefonda sıkıntı olabiliyor. Durmadan Wi-Fi'ya sürekli açık kalmıyor. Son zamanlarda yapmaya başladı, zaten eski telefon. 4.5 yıl önce 2. el 800 TL'ye almıştım. Şu ana kadar da sıkıntısız kullandım ama telefonun 4.5 g desteği yok. Telefon klasikleşmiş Samsung Galaxy j3. yurt olsa da hem maddi hem kişisel sebeplerden dolayı masaüstü kullanıyorum. Ben de telefonu kabloyla bilgisayara bağlayıp kablodan beri interneti paylaşıyorum. Wi-Fi ile yaklaşık 20 MB, telefon interneti ile 8MB alıyorum. Video izlemek için Wi-Fi'nin olduğu zamanı bekliyorum, oyun için de kendi internetimi kullanıyorum. Kendi internetim Wi-Fi'ya göre yavaş olsa da daha stabil oluyor -yine de ping sorunu yaşıyorum- ama nedeni benim telefonun Wi-Fi alıcısından dolayı olabilir. Sürekli telefon bağlı olduğundan şarjı hep %100'de ve bu da telefona zarar verdiğini düşünüyorum. Belki de son zamanlarda telefonun garipleşmesinin nedeni budur.

Sağlıklı bir şekilde internete bağlanmak istediğimde 3 farklı yol buldum;
1.cisi Wi-Fi alıcı almak. En ucuz yöntem olsa da yurdun internetine bağımlı kalıyorum. İnternet çekeceği zaman girebileceğim demek oluyor ama o da ne kadar kesintisiz bilmiyorum. Rekabetçi oyunları seviyorum ve oynarken bir anda internet kesilirse çok sıkıntı olabiliyor. Bu durumda Wi-Fi alıcı da önemli oluyor. Wi-Fi alıcı da iyi olması lazım. Araştırdığımda ise gözüme gözüken en iyi bu oldu: TP-Link Archer-T3U-Plus AC1300 High Gain Wireless Dual Band USB Adapter : Amazon.com.tr: Bilgisayar

2.cisi Superbox almak. Sanırım en uzak olduğum fikir bu. Özellikle güncel fiyatları 170'den başlayınca pek de mantıklı gelmiyor. Alsam da 8 ay falan kullanacağım. Ne kadar kesintisiz olacak, onu bilmiyorum. Almaya çalışmak da ayrı bir sıkıntı ama hotel etrafı kalabalık değil. Muhtemel 3 seçenek arasından en iyi ve stabil interneti bu yolla alabilirim ama parayı hesaba katınca pek de mantıklı gelmiyor.

3.cüsü yeni telefon almak. Telefonla o kadar içli dışlı değilimdir. Zaten 4.5 yıldır telefonun yeni yeni sıkıntılar vermesinin de sebebi bu. Yeni telefon alıp hem 4.5 g internet kullanırım hem de Wi-Fi sorunu da çözülür. 1500 - 1000TL arası telefonlar kafidir benim için. Reeder telefonlar çok ucuz ve işimi görür gözüküyor. Tabi ki sırf internet için telefon almak da ne kadar mantıklı bilmiyorum.

Bu 3 seçenek arasında kaldım. Muhtemelen şu anlık 1. seçeneği denemeyi düşünüyorum. Zaten şu anda telefon alabileceğimi de sanmıyorum. Kara cuma kampanyaları yüzünden telefonların da diğer ürünler gibi arttırılıyor gözüküyor -Reeder hariç-. Wi-Fi alıcı öneriniz varsa de sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana Superbox daha mantıklı geldi telefon değiştirmeniz pek işe yaramaz. Telefon alacağınız paraya internet alın zaten Reeder telefonlar 1 ay sonra elinizde kalır. Dönüştürücü de bence internet altyapıda sorunluysa pek işe yaramaz.

Süperbox 170 tl ve 24 ay taahhütü oluyor. Bana sadece 8 ay için lazım. Diyelim 12 aydan sonra iptal ettim, cayma bedeli için uğraştık ve iptal ettik varsayayım. 12 ayda 2040 tl para ödeyeceğim ve 4 ayı, yani 680 tl çöpe gidecek. Ne yazın ne de seneye lazım olacak. Telefon da Reeder'i örnek verdim. 1500 tl bandında idare edecek bir şey bulurum. Zaten 800 tl'lik telefonu 4.5 yıl boyunca tertemiz kullandım çünkü telefon cidden pek kullanmıyorum. Reeder alsam bile 1 yıl içinde kolay kolay eskiteceğimi düşünmüyorum ki telefondan pek anlamayan biri olarak Reeder örneği verdim. Benim için 4.5 G desteği ve wifi çekim gücü iyi olsun yeter. Pek de fazla bir şey aramıyorum telefonda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…