Yurtta kalıyorum ama tam yurt değil. Hoteldi, yurda çevirmişler. İnternet zamanın %65'lik oranında çekiyor. Çektiği durumda da telefonda sıkıntı olabiliyor. Durmadan Wi-Fi'ya sürekli açık kalmıyor. Son zamanlarda yapmaya başladı, zaten eski telefon. 4.5 yıl önce 2. el 800 TL'ye almıştım. Şu ana kadar da sıkıntısız kullandım ama telefonun 4.5 g desteği yok. Telefon klasikleşmiş Samsung Galaxy j3. yurt olsa da hem maddi hem kişisel sebeplerden dolayı masaüstü kullanıyorum. Ben de telefonu kabloyla bilgisayara bağlayıp kablodan beri interneti paylaşıyorum. Wi-Fi ile yaklaşık 20 MB, telefon interneti ile 8MB alıyorum. Video izlemek için Wi-Fi'nin olduğu zamanı bekliyorum, oyun için de kendi internetimi kullanıyorum. Kendi internetim Wi-Fi'ya göre yavaş olsa da daha stabil oluyor -yine de ping sorunu yaşıyorum- ama nedeni benim telefonun Wi-Fi alıcısından dolayı olabilir. Sürekli telefon bağlı olduğundan şarjı hep %100'de ve bu da telefona zarar verdiğini düşünüyorum. Belki de son zamanlarda telefonun garipleşmesinin nedeni budur.
Sağlıklı bir şekilde internete bağlanmak istediğimde 3 farklı yol buldum;
1.cisi Wi-Fi alıcı almak. En ucuz yöntem olsa da yurdun internetine bağımlı kalıyorum. İnternet çekeceği zaman girebileceğim demek oluyor ama o da ne kadar kesintisiz bilmiyorum. Rekabetçi oyunları seviyorum ve oynarken bir anda internet kesilirse çok sıkıntı olabiliyor. Bu durumda Wi-Fi alıcı da önemli oluyor. Wi-Fi alıcı da iyi olması lazım. Araştırdığımda ise gözüme gözüken en iyi bu oldu:
TP-Link Archer-T3U-Plus AC1300 High Gain Wireless Dual Band USB Adapter : Amazon.com.tr: Bilgisayar
2.cisi Superbox almak. Sanırım en uzak olduğum fikir bu. Özellikle güncel fiyatları 170'den başlayınca pek de mantıklı gelmiyor. Alsam da 8 ay falan kullanacağım. Ne kadar kesintisiz olacak, onu bilmiyorum. Almaya çalışmak da ayrı bir sıkıntı ama hotel etrafı kalabalık değil. Muhtemel 3 seçenek arasından en iyi ve stabil interneti bu yolla alabilirim ama parayı hesaba katınca pek de mantıklı gelmiyor.
3.cüsü yeni telefon almak. Telefonla o kadar içli dışlı değilimdir. Zaten 4.5 yıldır telefonun yeni yeni sıkıntılar vermesinin de sebebi bu. Yeni telefon alıp hem 4.5 g internet kullanırım hem de Wi-Fi sorunu da çözülür. 1500 - 1000TL arası telefonlar kafidir benim için. Reeder telefonlar çok ucuz ve işimi görür gözüküyor. Tabi ki sırf internet için telefon almak da ne kadar mantıklı bilmiyorum.
Bu 3 seçenek arasında kaldım. Muhtemelen şu anlık 1. seçeneği denemeyi düşünüyorum. Zaten şu anda telefon alabileceğimi de sanmıyorum. Kara cuma kampanyaları yüzünden telefonların da diğer ürünler gibi arttırılıyor gözüküyor -Reeder hariç-. Wi-Fi alıcı öneriniz varsa de sevinirim.