Internet insanları asosyalleştiriyor mu?

Daha fazla  
17 yaşındayım yaklaşık 7 yaşından bu yana interneti aktif olarak kullanıyorum saatlerce başındayım. İnternetteki bu motivasyonlar olsun paylaşılan içerikleri yazılar olsun insanlarn düşüncelerini değiştiriyor benim düşüncelerimi çok fazla değiştirdi özellikle bu 4 5 yıldır internette gördüğüm şeyler benim kişiliğimi oluşturdu kendi içinde küçük şoklar yaşıyorum. Şöyle bir şey demek istiyorum şu an kendi karakterim yok yani örnek vereyim şu an yaklaşık 3 4 yıldır thomas Shelby'nin yürüyüşüne ve konuşmasına hareketlerine insanlara davranışlarına özeniyorum film olduğunu bilsemde. Ve bunu ciddi bir şekilde yapıyorum, dışarı çıkmıyorum zaten. İşte misal yılllardır hiç arkadaş ortamım olmadı benimle arkadaş olmak isteyenlerlede konuşmayı iletişim kurmayı bilmediğim için konuşmaya aşırı derecede utandım. Ancak yalnız olduğum için kendimi thomas shelby gibi görüyorum gibi bir şey misal. Dedim büyüyünce geçer kaç yaşıma geldim hala aynı. Bana da saçma geliyor ancak vazgeçemiyorum yolda yürürken bile arkada thomas shelbynin şarkısı çalıyor insanlara hep ciddi ve açık sözlü konuşuyorum milletde benimle konuşmayı artık istemiyor. Sosyal hayatım sıfır ama internetten para kazanıyorum o beni mutlu ediyor bir tek.

Psikolojik destek almanızı tavsiye ederim, onun dışında internet insanlığın evriminin bir parçası, teknolojinin evrildiği gibi insan da teknolojiyi kullanarak evriliyor. Yeni organlarımız var artık, dokunma, görme, öğrenme için yeni araçlarımız var. Artık bizim beynimizin evrimimizin yetmediği şeyleri yapay zekalara yaptırmaya başladık.
Buradaki tek kusur internetin yarardan ziyade zararı da dokunan şeyler barındırması, dopamin salgılatan.Ccinsel içerikli videolar, Instagram, capsler, oyunlar artık hislerimizi yaşadığımız yerlere dönüşüyor. Hatta o kadar ölçüden çıkmaya başladık ki her şeyin en ekstremlerini seviyoruz. Shitpostlar, gore videolar ve hardcore ilişki videoları. Bu bağımlılık.
Araç olarak kullanıldığı takdirde iyi fakat bu bir mastürbasyona çevrilirse yol iyiye gitmiyor demektir.
Çoğu insan bu kadar uçlarda olmasa da bunları yaşıyor. Snapte foto çekilip tanımadığı insanlarla paylaşıyor çünkü gösteriş yapmak istiyor, hayatlarını shitpost editleyerek geçiriyor ve cinsel içerikli videolara bağımlılığından gerçek insanlarla yakınlaşamıyor.

Sizin durumunuz nispeten iyi bence çünkü yaptığınız şeylerden para kazanıyorsunuz fakat Thomas Shelby gibi hissetmeniz ve ona dönüşmeniz normal değil. Bİr sorun yaşadığınız belli.

Psikologlar deli doktoru değildir, hepimizin ihtiyacı var.

Çok fazla açık sözlüsün ! bu kadar açık sözlü konuşabiliyor olmanı İnternet ortamında anonim bir profilden yazabiliyor olmana bağlıyorum.
şayet reel de bunları bir başkasına bu şekilde yazdığın gibi söyleyip anlatabileceğini sanmıyorum. yanlış anlama beni sen benim bir yaş küçük ergenliğim gibi bir şeysin ben şayet bu söylediklerini yaşıyor olsaydım ( ki bir benzerini yaşadım da cevap yazıyorum sana) bile her ne kadar anonim ortamda da olsam bnuları yazıya dökebilecek cesaretim olmazdı aslında cesaretle de bağlantılı değil bu işim olmazdı bir başkalarına bu içimi son derece açık sözlülükle anlatabilmek :!

Dostum thomas shelby sen değilsin benim.

Dostum günümüzde kimin thomas shelby olduğu hela tartışılmaktadır!' bazı kaynaklara ve makalelere baktığında bu kişinin ben olduğu yazar yani bu kişi benimdir. "thomas shelby benim" evet o benim profile aldanmayın yeni Türkçe öğrendim siteyi de yeni keşfettim.

Hocam sizin psikolojik sorunlarınız var. Normalde internet insanları asosyalleştirmez, asosyal insanlara zaman geçirecek bir kapı sağlar.

Ooooo hocam o iş hiç belli olmaz mesela nu dediğiniz şey bana tam uyuyor asosyal birisi olarak bana büyük bir kapı aralığı oluyor ben burada zaman harcayarak mutluyum ya da öyle hissediyorum ama ama !!!! gel gör ki bu dediğin kişiye göre değişir birisi aşırı sosyaldir internet ise onu sosyalikten alıkoyabilir asosyaleştirip reelden uzkalaştırabilir. Yani işin özü kişinin bulunduğu konuma göre değişir

Bu bahsettiğiniz olay 2020'deki kapanma gibi uzun sürede olur bence. Normal yaşantımda sağlam internet kullanımım olsa da sosyallikten alıkoymuyor beni.

Bu bahsettiğiniz olay 2020'deki kapanma gibi uzun sürede olur bence. Normal yaşantımda sağlam internet kullanımım olsa da sosyallikten alıkoymuyor beni.

Dediğim gibi bireyin bulunduğu konumla alakası çok var mesela sen senin arkadaş çevren veya aktifliğin veya geçmişten bu güne süre gelen sosyal yapın veya sosyal çevren olabilir ama herkesin yok maalesef! Durum bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…