İnternet kablosu bu mu?

metmen17

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar yeni eve taşındık. Açıkta bir internet kablosu bulamadım ama resimde gördüğünüz girişlerden biri olabilir mi? Bir de bu kablo var.

20230726_192157.jpg

20230723_112533.jpg

20230726_192034.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar yeni eve taşındık. Açıkta bir internet kablosu bulamadım ama resimde gördüğünüz girişlerden biri olabilir mi? Bir de bu kablo var.

Eki Görüntüle 1887728

Eki Görüntüle 1887730

Eki Görüntüle 1887729
Arkadaşlar gereken cevabı vermiş zaten. O ince beyaz kablo OBK dediğimiz fiber kablo ve bu kablo üzerinden 1 Gpbs (yani 1000 Mbps)'e kadar hız alabilirsiniz.

Ancak benim dikkat çekmek istediğim başka bir nokta var. Bu kabloyu müteahhit döşetmiş olabilir. Binanın zemin veya bodrum katına inip sağı solu dikkatlice bir inceleyin. Şu fotoğraftakine benzer bir dağıtım kutusu bulunuyor mu?

ÿç Mekan Daºìtìm Kutusu.jpg

Örnek olarak attığım fotoğraftaki kutu siyah ama bunun beyaz olanı, gri olanı falan da var. Bire bir aynısı olmak zorunda değil yani. Eğer böyle bir kutu varsa fiber altyapı çok çok yüksek ihtimalle aktif demektir. Çünkü kablonun ucunda SC konnektör var. Müteahhitler iç tesisatı döşerken sadece kabloyu döşerler. Uçlarına konnektör takma işlemi altyapı sahibi firmanın teknik ekibi tarafından gerçekleştirilir. Sizin kablonuzda da konnektör olduğuna göre yüksek ihtimalle sizden önce birisi bu dairede internet kullanıyordu. Veya kullanmıyor olsa bile bir şekilde o kabloya konnektör takılmış işte. Demek ki teknik ekip o daireye daha önceden girmiş.

Özetle, evet o kablo internet kablosu. Hem de birçok insanın yana yakıla arayıp sahip olamadığı fiber altyapıda kullanılan kablo. Bu kablo üzerinden 1 Gbps'e kadar hız alabileceksiniz. Güle güle kullanın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı