Internet kablosu değişimi

luclian

Centipat
TürkNet'in internet paketini kullanıyorum. Kuruluma gelen ekipler modemime gelen kabloya ek kablo bağladılar ve sürekli kopma yaşıyorum. Defalarca arıza kaydı oluşturup yardım istememe rağmen hattınızda sorun yoktur diye kayıt kapanıyor. Ek kabloyu düzeltin dedim ama ankastre kutunuzdan modeminize gelen kablodan siz sorumlusunuz dediler. Eğer ekipler gelirse 99 TL ayriyeten metre başı 4.5 TL kablo parası alacaklarını söylediler. Bende o işten vazgeçtim. Hat değerime baktığımda SNR margin değerim 8.5 DB gösteriyor. Ben kopma olayının ek kablodan dolayı olduğunu düşünüyorum. Ve bu kabloyu düzeltmek için de özel bir alete ihtiyacım var ama bende yok. Onun yerine daha sağlıklı bağlantı sağlamak ve kopma sorununu düzeltmek için CAT6 kablo alıp onu kendim bağlasam sorun düzelir mi? Ve kendim bağlayabilir miyim? Ekstra bir şey gerekiyor mu? Direğin üstündeki ankastreden gelen kablo penceremin yanında yani doğru kabloları CAT6 kablosuna bağlasam oluyor mu?

Eğer bu tür deneyiminiz yoksa halledebileceğinizi düşünmüyorum. Bence bilen bir ustaya baktırmalısınız. Ama profesyonel olduğundan emin olmadan işlem yaptırmayın. Bizim bu tür bir sorunumuz olmuştu gelen usta aparmanın içinden kablo geçirmeyi teklif etmişti. Bazı ustalar çok amatör olabiliyor.

Ustaya baktırabilirim ama en az 50 60 TL alırlar ve bence bu çok fazla. Benim yapmam gereken sadece aldığım kablonun bir ucunu kesip ankastreden gelen siyah kabloya bağlamak diğer ucunu da modeme takınca tamam olacağını düşünüyorum.

Kendinize güveniyorsanız deneyebilirsiniz. Denemekten zarar gelmez. Benim ustaya baktırın diye söylemem yanlışlıkla zarar verip daha fazla masraf açılmaması içindi.

Kendinize güveniyorsanız deneyebilirsiniz. Denemekten zarar gelmez. Benim ustaya baktırın diye söylemem yanlışlıkla zarar verip daha fazla masraf açılmaması içindi.

Gittim diğer kablonun diğer ucuna da soket taktırdım. Yamalı olan yeri söküp ankastreden gelen kabloya bağladım yani ek kablo işini düzelttim. Hat değerlerim yine aynı gözüküyor. Umarım yine kopma yaşamam.

Hat değerlerim şu an böyle. Önceki evimde SNR margin değerim 35 dB idi. Bu evde 8 dB gösteriyor. Kopmanın bu hat değerinden de olabileceğini düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• IMG-20200827-WA0002.jpeg
    1,3 MB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:

Kopma sorunu yaşamıyorsanız ve sorununuz çözüldüyse sizin adınıza mutlu oldum. Kolayca halledebildiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…