İnternet kablosu giriş yerine kablo girmiyor

AhmetimenPower

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
16GB RAM - Asus Radeon 7800XT - AMD Ryzen 5 7600 - 1TB SSD - 200HZ 27" Monitör
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, ben yeni bir sistem topluyorum ve kablolu internet kullanacağım. Odamda internet girişi var, üstünde telefon simgesi var ama daha öncelerde orayı kasaya bağlamak için kullanmıştım. Fakat şu an oraya Ethernet kablosunu takmaya çalıştığımda girmiyor. Hangi kabloyu takmalıyım oraya veya modem orada mı olmalı? İnternet Superonline bu arada belki markadan markaya değişir diye. Nasıl o internet yerini kasaya bağlayabilirim, aşamaları yazar mısınız?

Arkadaşlar merhaba, ben yeni bir sistem topluyorum ve kablolu internet kullanacağım. Odamda internet girişi var, üstünde telefon simgesi var ama daha öncelerde orayı kasaya bağlamak için kullanmıştım. Fakat şu an oraya Ethernet kablosunu takmaya çalıştığımda girmiyor. Hangi kabloyu takmalıyım oraya veya modem orada mı olmalı? İnternet Superonline bu arada belki markadan markaya değişir diye. Nasıl o internet yerini kasaya bağlayabilirim, aşamaları yazar mısınız?
Bu durum senin kablondan değilde evin sistemiyle alakalı bir durum eski kasalarda sanırım rj11 diye geçiyor o giriş var ve telefon girişini takılıyor fakat o şekilde internet kullanılır mı bilmiyorum senin takmaya çalıştığın ise rj45tir ve oraya uymaz, oraya adaptör ile uydurmaya kalksan internet kullanamazsın çünkü duvarın içindeki kablo telefon kablosudur ve ona uygun değildir o yüzden kablo çektirmen de lazım. Bir usta çağırıp o kabloyu eğer routera gidiyorsa cat6, cat6A, veya cat7 ile değiştirmen gerek. Öncesinde nasıl interneti oradan kullandın onu da bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı