İnternet kablosu nereden çektirilir?

eren tezer

Hectopat
Merhaba,
Ananemlerin evinin üst katına yerleşicemde internet olayı sıkıntı oldu daha önceden telefon kullanıyorlardı kullanmadıkları için kabloyu koparmışlar. Yani telefon direğinden eve gelen bir kablo yok. Nasıl kablo çektirebilirim türktelekomamı başvurmam gerekiyor? Yoksa elektrikçiler çekebiliyor mu? Bir de TürkNet almak istiyorum başvuru yapsam onlar çeker mi yaparlarsa fazla bir ücret tutar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Altyapı var mı sorgulatın, uygunsa başvurunuzu yaparsınız. Gerekli olan her şeyi onlar yapar. Kablo vs. gibi şeyler için endişe etmenize gerek yok.

Altyapı var mı sorgulatın, uygunsa başvurunuzu yaparsınız. Gerekli olan her şeyi onlar yapar. Kablo vs. gibi şeyler için endişe etmenize gerek yok.

Altyapı var yeni aynı sokakta bizim evimizde TürkNet var 70 Mbps geliyor şimdi ben direk turknetemi başvuru yapayım gelir mi?

Altyapı var yeni aynı sokakta bizim evimizde TürkNet var 70 Mbps geliyor şimdi ben direk turknetemi başvuru yapayım gelir mi?
Yeni internet için evet. Ama aynı sokakta interneti olan eviniz varsa 100m'den daha yakınsa ve bir engel yoksa o evden yaşayacağın yere kendin cat6 çekip bağlayabilirsin. Uzun vadede yeni internet bağlatmaktan ucuza geleceği kesin.

tahmini olarak abi 150 metre en az

tahmini olarak abi 150 metre en az
100m'den sonra sinyal düşer cat kablolarda. Switch atarak uzatabilirsin ve sinyal kaybını minimize edebilirsin. Öncelikle böyle bir düşüncen varsa kabloyu geçirebileceğin yerleri tespit et mesafeyi net hesapla derim. Mümkün olmuyorsa wifi menzil genişleticileri bi araştırabilirsin. kablo kadar kaliteli sinyal vermese de internete erişebileceğini düşünüyorum.

150 mt desek ne kadar masraf olur ve ping sorunu yaşar mıyım yaşarsam çünkü uğraşmaya değmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…