İnternet kablosu takılı ama internet algılamıyor

Badrar

Hectopat
Merhaba. Ben 27 Ağustos akşamı PC temizliğine girdim. Yaptığım temizlik de;

1-) CPU termal macun değişimi.
2-) kasa fanları da dahil, bütün fanları temizleme.
3-) kasa da var olan tozları fön makinesi ile cikartma.

Bundan sonra ne olduysa internet kablosu çalışmadı. Araştırma sonucu Aygıt Yöneticisi ne baktım ve "Realtek PCI-e GBE family Control" adlı ağ bağdaştırıcısını göremedim. Sadece temel ağ bağlantısı mevcut. Sonra USB üzerinden güncel programı indirdim. Tam kurulumu bitirirken "the Realtek network Controller was not found. İf Deep sleep mode is enabled. Please plug the cable." hatası verdi. BIOS güncellemesi yapmamıştım ve default ayarlarda çalışıyordu. Yine de MSI A520M-A Pro anakart BIOS da "network track" seçeneğini açtım ve yine bir şey değişmedi. 3 gündür bununla uğraştım fakat bir sonuç elde edemedim. O kadar tartışılmasına rağmen çözümler işe yaramadı. Yardım eder misiniz?

PC özellikleri;

Ekran kartı: MSI Ventus 2X 3060 12 GB OC version.

İşlemci: AMD Ryzen 5 5500.

Anakart: MSI A520M-A Pro.

İşlemci fanı: Kule tipi Snowman T6 Ultra.

Kullandığım termal macun: Cooler Master MasterGel maker.

Kendi sitesinden indirdim zaten. Ek olarak anakartın utitly kısmında kendi yazılımı da indirdim. Fakat işe yaramadı.

Ek olarak

Kendi sitesinden indirdim zaten. Ek olarak anakartın utitly kısmında kendi yazılımı da indirdim. Fakat işe yaramadı.

Realtek'in kendi sitesinde güncel olanı da kurdum. İşe yaramadı.

Bilen birisinl yok mu ? Ekstradan, Kasanın Ethernet girişi (İnternet kablo girişi) anakartın neresine bağlanıyor? Belki yanmıştır.

Son düzenleme:

İyide, ben anakartda o parçayı görmedim. Kendi içerisinde ki özellik olabilir mi? Olsaydı bence fark edilirdi.

Hocam anakarttaki Ethernet slotu yandıysa bunlardan birini alabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…