İnternet kablosunu tamir ettirdikten sonra hız düşüşü

KaptanSna011

Hectopat
Daha fazla  
Taahhüdüm bittiğinden dolayı geçenlerde TurkNet'e geçtim. Bununla beraber kablolu 75Mbps ve kablosuz da 50Mbps olan hız değerlerini aldım (kablosuzdaki kötü değerler modemin eskiliğinden kaynaklanıyordu) Daha sonra modeme giden kablonun yani Ethernet kablosunun modeme giden çıkışında temassızlık olduğunu gördüm ve bir elektrikçi çağırdım. Ethernet kablosunun ucunu tamir etti daha sonra madem elektrikçi çağırdık dedik Türk Telekom'un ilk abone olduğumuzda internetin geldiği kabloyu ve kendi getirdikleri ek kabloyu siyah elektrik bandıyla bantlamıştı biz de bunu düzelttirip kabloya Ethernet ucu taktırdık. Sorun da galiba burada başladı bundan sonra maksimum 30 Mbps hız almaya başladım TurkNet müşteri hizmetlerini aradım ve apartmanın kutusunu kontrol ettiler ve sorun hat kaynaklı dediler ne halt yapacağım ben şimdi.

Yeni bir ethernet kablosuda deneyebilirsin.

Turk Telekom'dan teknisyen isteyebilirsin...

Gerçi ben en son çağırdığımda bütün binanın kablosunu aynı yere bağlamışlardı kuzenim teknisyen olduğu için halletmişti.

Modeminize gelen kabloyu değiştirtin.
Mantıklı bir düşünce ancak kabloda herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum internetin geldiği girişte problem var gibi de elektrikçiye de para vermek istemiyorum tekrar hattın anasını ağlattı gitti

İnterneti ankastreden taşıyan kabloyu kastettim zaten. Mecburen elektrikçi yapacak.

TurkNet Türk Telekom'dan yolluyor zaten teknisyenleri aşağıdan kontrol ettiler anakstre bozuk dediler ankastre ne demekse artık

TurkNet Türk Telekom'dan yolluyor zaten teknisyenleri aşağıdan kontrol ettiler anakstre bozuk dediler ankastre ne demekse artık

Banada aynı sıkıntıyı 2 kere söylemişlerdi gelip dahada batırdılar.. Turknet kullandığın için sallamıyorlarda olabilir.

Dış hattan gelen RJ11 kablosunu diyor isen kabloyu ters bağlamış. Aynı sorunu yaşadım. Kabloların tam tersi bağla düzelir. Bende düzeltiyim derken aynı şeyi yaşadım. 30'a düştü hızım kabloyu tam tersi bağladım 100 oldu.

Banada aynı sıkıntıyı 2 kere söylemişlerdi gelip dahada batırdılar.. Turknet kullandığın için sallamıyorlarda olabilir.
Bence de Türkneti kullandığımdan dolayı sallamıyorlar, Türktelekomdan arayan teknisyen de sanki babasının oğluyum gibi azarlarcasına konuşuyor bide

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…