İnternet kaç PB veriden oluşuyor?

Bu ölçmesi pek mümkün olmayan bir şey.

Sıcaklığı ölçebilirsin, uzunluğu ölçebilirsin. Ama internet gibi "metafor" olarak sonsuz bir yerin büyüklüğünü ölçemezsin. Her ne kadar büyük şirketleri göz önüne alsan da, belki ondan da büyük kişisel, şahsa ait sunucular, özel sunucular, bilgisayarlar var. Senin bilgisayarın da internet ağının bir parçası, ama sen gerekli protokolleri, izinleri ve portları açarsan, bütün dünyadan insanlar, senin bilgisayarına bağlanabilir.

Adı üstünde. World Wide Web. Bütün dünyayı araştırman gerek.

Bu ölçmesi pek mümkün olmayan bir şey.

Sıcaklığı ölçebilirsin, uzunluğu ölçebilirsin. Ama internet gibi "metafor" olarak sonsuz bir yerin büyüklüğünü ölçemezsin. Her ne kadar büyük şirketleri göz önüne alsan da, belki ondan da büyük kişisel, şahsa ait sunucular, özel sunucular, bilgisayarlar var. Senin bilgisayarın da internet ağının bir parçası, ama sen gerekli protokolleri, izinleri ve portları açarsan, bütün dünyadan insanlar, senin bilgisayarına bağlanabilir.

Adı üstünde. World wide web. Bütün dünyayı araştırman gerek.

Bunu biliyorum ama en azından oyunların uygulamaların programların internetin ne kadarını kaplıyacağını biliyorum bir de internetni derinleri var ama biz tam bir sonuca var masakta yakın bir sonuca varırız.

Biliyorum pek ölçülebilir bir şey değil ama oyunların dosyaların programların dosya boyutunu toplayarak tam bir sonuca var masakta en azından hesapladığımız kadarı bile yeter.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı