İnternet kafe açmak para kazandırır mı?

Bizim burada işlek bir yer var adam oraya 80 tane masa açmış gtx 1660 bide i5 işlemci Gamepower ekipmanları set olarak almış (kulaklık ,mouse ,klavye). Saatliği 8 tl masalar özel günler hariç 60 kişi dolu diyelim normalde daha fazla oluyor. adam 14 saat açık olsa adamın günlük brüt kazancı = 6720₺
Konum ve oraya gelecek kişilerin maddi durumu önemli , zengin yerine açarsan daha fazla kira ödersin ama daha fazla ödersin , çok zengin yerine açarsan kimse gelmez çünkü onlar internet kafeye gelmezler. Fakir yerine açarsan kirası çok ucuz olur ama çok geliri olmaz ve bakımı daha zor olur . Hırsızlıkta fazla olabilir. En iyisi Orta ve üstü yerlere açmak. Dershane altları olur , öğrencilerin geçtiği yerler olur. Durak yerleri olur. Ulaşımı kolay yerler olmalı. (Dolmuş güzergahları , otobüs durakları , metro durakları vs.) Dükkan açacağın yerin yanında başka internet kafe olmaması lazım ki sana gelsinler. Olsa bile senin oradan müşteri çekmen için fiyatları ona göre daha ucuz yapıp , daha iyi sistemler yapman gerekli ki sana gelsinler. Yanında/yakınında yiyecek içecek olsun örn: çiğköfteci , fırıncı , bakkal/market olsun ki oraya gelmişken hem senin dükkanını görünce burada internet kafe varmış , buraya geldiğimiz zaman hem yemek yeriz hem de oyun oynarız derler. Hem de o tür yerlerin olduğu yerlerde yaya trafiği fazla oluyor. O yolun üstünde olmasa bile yakınında olması iyi olur. İnternet hızı olarak çok tatminkâr bir intenet altyapısı olması lazım dükkanın. Fiber internet tercih edilmelidir.

Düzgün ve geniş oyun kütüphanesi.
Sağlam kasalar ve fazladan Vip bilgisayarlar.
Üstüne iyi konum ile gayet tutar.

Benim burda 3 farklı İnternet kafe var, ucuz kasaları baz alarak söylüyorum.
Biri 7TL'ye Fx işlemci ile Rx 580 sunuyor ve bilgisayar hayvan gibi darboğaz yiyor, üstüne 750ti sistemler var aynı yerde. Monitörler 60Hz. (Vip 10TL, Rx 6600 sistem var ve VA panel 165hz monitör. Pek doluluk olmuyor)

Diğeri 10TL 1060 ve i5 8.nesil sunuyor, oyun filan yok. Düz yok oyun, sadece klişe oyunlar var. Ekipman olarak, Monitörler 165hz.
(Vip yok. Hertürlü ortalama)

Son olan 8TL, 1060 ve i5 7400 veriyor, 60hz ve Rdr2, Cyberpunk'ına kadar oyun dolu. Şahsi favori yerim buradır. (Vip 10TL 2060S ve VA panel 165hz monitör var, en dolu Vip bu)

Bir tüketici olarak yazıyorum bunları.

Burada 1 saatlik 20TL'ye 360Hz monitörler, 6800XT veya RTX3080 ekran kartlı 5800X, 32 GB RAM PC veriyorlar. Yer İzmir. Şahsen yüksek fiyat harika oyun deneyimi tercih ederim. Bu arada en son 3 4 ay önce gitmiştim şu an zamlanmış olabilir. O yüzden kurarken yüksek sermaye ile kurmak lazım.

Ekonominin gidişatı gençlerin bilgisayar sahibi olma oranının 90lardaki seviyeye getirecek gibi duruyor. Ne kadar kazandırır bilmem ama internet kafeelr tekrar popüler olabilir.

Okula yakın(lise) görünür yerde açın min 20 30 PC koyun saatlik 300 civarı Garanti.

RX 6600 Ryzen 5 5600x 16gb ram 144hz monitör 12tl saatlik

gtx 1650 yerine ayni fiyata 2060 yada 3050 de takılabilir ama onun icin işlemcinin de bi tık üstü gerekir. Bizim internet kafe var adam 3080ti kartı 9. nesil i5 takıyorlar pc acayip darboğaz yapıyo. En son bizim söylemlerimiz uzerine bi düzenleme yaptı düşük işlemciye düşük kartları taktı.

internet alt yapısı/hızı başta olmak üzere oyun bilgisayarı olursa ve kasma donma vs yapmazsa mekanıda biraz elit tutarsan kısa sürede olmasa da güzel kazandırır.

Açıkçası internet kafelere gitmeme sebebim olarak en başta hijyen geliyor. Ekipmanları türlü türlü insanlar kullanıyor. Benim gibi düşünen ve kaliteli sistemlerde pc oynamak isteyen arkadaşlar için kafenizi ve ekipmanları temizlerseniz daha çok müşteri kazanırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…