İnternet Kafe Açmak

Puding Bey

Kilopat
Makaleler
1
Ağabeyim ve ben internet kafe açmak istiyoruz. Bizi tabii ki diğerlerinden ayıran özellikler olmasını istiyoruz ve yaptığımız işten hem eğlence hem de para kazanmak gibi. Günümüz internet kafelerine bakılınca bazıları gelişmiş olabiliyor ya da halen eski sistemler ile klasik kafe taktiği devam ediyor. Örneğin: "Masa 3, 500kuruşluk usta!" dersem belki anlarsınız.

Ben ve ağabeyim Adeks gibi İnternet kafeleri görünce: "Keşke biz de açabilsek!" diyoruz. Aslında zor bir iş değil, hayatta olduğu gibi mantığını anlasak başarabiliriz. Tabii ki tecrübe de lazım biraz. Şimdi gelelim asıl soruna!
Bizim çok az tecrübemiz var ağabey, sizce ne yapmalıyız?

• 1. Soru > Sizce nerede açmalıyız?
  • 2. Soru > Adeks gibi bir İnternet Kafe ne kadara patlar?
  • 3. Soru > Bilgisayarı 10 seneden fazla kullanıp orta düzey de yazılım dili bilsek yeterli midir?
  • 4. Soru > Para kazanır mıyız?
  • 5. Soru > Sistemler kaça ayrılmalı? Örneğin GTX 1050 Ti sistem saati 5TL vs.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum biz VR Cafe açmayı düşündük bir ara, her türlü ticari yazılımı vs kendi ellerimle zaten yazmıştım. Yerleşim alanı kabul edebileceğimiz kalabalık - lise ve öğrenci yolları üzerine güzel gider ancak belediye okula belirli uzaklıktaki dükkanlara ruhsat vermez aynı zamanda.

Bu işin maliyeti yüksektir. Hele ki sıfır eşyalar ve sistemler toplayacaksan orta büyüklükteki bir internet cafe için minimum 150-200K gözden çıkarmanız gerekli.
Bilgisayarları 10 sene kullanmayı unutun, 10 sene önce çıkmış en güçlü grafik yongası bugün hangi oyunu oynatıyor? Yazılım dilini ne amaçla kullanacağınıza bağlı. Dükkanda çalıştıracağınız kişinin para çalamaması üzerine bir yazılım geliştirirseniz bu faydalı olur mesela?

Para kazanırsın ancak amorti etmesi birkaç yıl alacaktır muhakkak. Genelde 3'e ayrılır ve fiyatlandırma ona göre yapılır. Ayrıca bozulan elektronik parçalar ve hor kullanılan klavye fareleri de unutma
Yani lüks bir internet cafeyi; mahalle ortamında açarsan oraya tarumar ederler.

Benim size tavsiyem; etrafta devren satılık tonla internet cafe var. Bu insanların dükkan içi eşyalarını ve sistemlerini satın alabilirsiniz çok uygun fiyattan. Ne kadar az harcama ile işe girerseniz o kadar çabuk amorti edersiniz. İnternet cafe uzun vadeli bir yatırım alanıdır, bu sebeple dükkanın kira bedelini de çok iyi belirleyin.

Son düzenleme:
Şehirler arasını bırak semtler arası bile farklılık gösteriyor. Bütçe az ise turkish.alibaba sitesinden toplu GTX750ti alabilirsin. Kalan parçaları sahibinden.com'dan bakabilirsin adam internet kafe kapatmış sistemleri topluca masalarıyla beraber ucuza veriyor. Araştırırsan bulma imkanın var. Yalnız kolay gibi gözükse de işin içinde;
AKK olmayan sağlam bir internet paketi;
Elektrik kesintisinin olmayacağı bir mekan;
Bilgisayarlar arası sorunsuz ağ bağlantısı kurma gibi işler var ilgili birinden bilgi alabilirsiniz.

Sadece bilgisayar olarak düşünme, parça alım satımı, bilgisayar bakımı format gibi işler yapmazsanız sıf bilgisayar ücretinden mekan fatura masrafı anca çıkar. Pek bir kazanç sağlamayabilirsin. Hatta bunların yanında gıda ticareti de yapman daha iyi olur ilk başta su ve soğuk çay gibi içecekler mesela. Bir ara ben de düşündüm fakat yakın civarda uygun dükkan olmadığından vazgeçmiştik.

Bu yolda emin adımlarla yürürsen mutlaka karşılığını alırsın. Belki ilk sene pek bir şey kazanamazsın ama gitgide oturur. Millet tanır gelen giden sayısı artar. Kararlı çalışırsan olur muallaktaysan zor.

1. Lüks semtlerde lüks bir cafe açman daha iyi bir tercih tabii ki ama konum tercihi iyi olmalı. Gidip de Adeks'in 200 metre ilerisine açarsan geçerken bile bakmazlar. Çevrende cafe olsa bile senin rahatlığına ve lüksüne ulaşamayacak seviyede olmalı.

Benim evde 2 bilgisayarım var. Arkadaş ortamında yine cafeye gideriz gerek PS için, gerek PC için. Yani oradaki elemanların zaten bilgisayarı vardır gelmez şeklinde düşünme.

2. Tahminim yok ama dükkan, kaliteli ekipmanlar, ortalama PC'ler, masalar, sandalyeler, dükkan içi tadilat vb derken 200.000 TL'yi bile aşabilir.

3. Yetmez.

4. Önemli olan mekanı tutturmak. Tutturduktan sonra akar.

5. Bütün sistemleri üst seviye alma. RX 570 gibi sistemler topla ve bu kasalarla birlikte ortalama ekipman kullan. Bu sistemlere oturmanın fiyatı biraz daha düşük olur, üst seviye ekipman ve sistemlerde fiyatı yükseltirsin.

50 tane masa ve bütün sistemlerde RX570, 3200TL tanesi. 160 Bin TL ediyor. Geri kalanlar ise masası, ekipmanı, koltuğu vs. Günde 12 saat açık kalsa saati 5TL olsa 1 ayda 50 masa ile çarpsak;
(5x12x50x30 = 90 bin TL ediyor )
Sizce 1000mbit internet ve 2 kişi çalışsa elektrik, doğalgaz, sistemler, kiralar falan bütün masrafları öder miyiz?

Rx570’li sistemle açabileceğin en iyi mekan LoL kafe olur,Muğlalıyım Türkiye’nin en küçük illerinden biri Kardelen internet kafede tüm masalarda 1080li kasa 144hz monitör ve razer set var saati 5₺ oda premium bir kafe olduğu halde 1050ti ile ortalama altı bir kafe ancak açılır.

İlk üç ay bir şey bekleme Yavaş yavaş kara geçersin. Bizim burada bir internet kafe var, adamlar ilk yıl neredeyse hiç iş yapamıyordu şimdi yüzden fazla masa hepsi doluyor. Adamlar pes etmedi, her ay sistemleri yeniledi. İlk başta Q6600 vardı şimdi I5 8500 var. Şimdi ikinci kafeyi de açtılar, iyi para kazanıyorlar. Yani çalışırsan elbet olur.

Onu bunu bilmem de; Eskişehir'in şöyle 144hz ekranları bulunan, SSD'li, yüksek ekran kartlı bilgisayarları bulunan, gerçek kalitede oyun oynamanın deneyimini yaşatabilecek bir gaming cafe'ye ihtiyacı var. Malum Eskişehir'de çok öğrenci var. Tutacaktır.

Orjinal PUBG kur acacaksan kafeyi dehset para geliyor. Insanlar arkadaslariyla geliyorlar.
Kesinlikle oyle. Burada da 3 kafe actilar adamlar.
Bizim burada dedigin gibi var kafe her gun full.

Bütün tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Eğer doğru dürüst bir işlek mekan ve sistemleri kurabilirsem gerisi gelir diye umuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…