İnternet Kafe Açmak

StormGonsalez

Kilopat
Merhabalar. Konya'ya İnternet kafe açma fikrim var. 50 masa ve 1 adet kasa için ortalama 5000 TL bütçe ayırmayı planlıyorum. Sizce geleceği olan bir iş mi? Kazancı nasıl olur? Hangi bölgeye açılsa iyi olur? Saati kaç TL olmalı?

10 yıldır internet cafelere gitmiyorum ama tavsiyem açmak istediğin bölgede internet cafelere git bilgisayarların özelliklerine bak 2-3 saat takıl ne kadar müşteri gidip geliyor oyunlara bak güncel oynanan oyunlar neler ,ordaki ortamlardan daha iyisini yaparsan müşterileri çekersin ama artık telefondan internet işleri kolay yapılabildiği için bence oyin amaçlı gidenler daha çoktur.

İnternet cafeler hala iş yapıyor.Ama bulunduğu yerde başka internet cafe olmaması ve genç nüfusun fazla olduğu bir lokasyonda açman gerekir.Önceleri bir çok yerde yan yana internet cafeler açılıyordu , artık o durum kurtarmaz.

Masa sayısın da ya da bütçe de bir yanlışlık var sanırım? Bu rakamlara o kadar makine nasıl olacak? Hadi oldu diyelim, bence ekmek yemeniz çok zor olur.

Askerliği İzmir'de yaparken bazı hafta sonları internet kafeye giderdim. Pc özellikleri ne kadar yüksekse o kadar çok insan geliyor. Bornova'da StarNet internet kafe var. Gerçekten rezervasyon yaptırıyorlardı. Sıra inanılmaz çoktu saati 4₺' idi. Oyuncu ekipmanları, i7 8700 işlemci ve bilgisayarların bir kısmında GTX 1080 bir kısmında 2080 bir kısmında ise 2060 vardı. Ekranlarda Asus Rog Strix XG27VQ evde bilgisayar olsa bile insanın gidesi geleceği bir kafeydi yani. Çoğu insanda bu ekipman yoktur. Yani açacağın yer ve bilgisayar özellikleri iyi olmalı bana göre. Birde turnuvalar düzenleyip adını duyurman lazım.

Açacağının bölgeyi iyi analiz etmen lazım. Biraz da şansın olacak. Bizim burada genç nüfüs fazla birde acemi birliği var cumartesi pazar 10 dan 5 e kadar full dolu oluyor.

Hocam benim gözlemime göre genelde LoL, CS, Zula, Wolfteam oynanıyor. Oynayacakları en ağır oyun PUBG Lite olacaktır. 5 masa premium yapmak güzel fikir olabilir ama yeni bir işletmeye sermaye sorunu yoksa bir anda tüm masalara birden bu kadar yatırım yapmak büyük risk olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…