İnternet Kafe için Ryzen 3 1200 ve RX 460 Sistem Toplama

Tarkan_Özdemir

Kilopat
Daha fazla  
Kısmet olursa yeni bir internet cafe açıyorum. Kafamda bir sistem topladım size danışmak istedim, yardımcı olursanız sevinirim.
  • AMD Ryzen 3 1200 Soket AM4 + Wraith Soğutucu 3.1GHz-3.4GHz 8MB 65W 14nm İşlemci
  • MSI B350M PRO-VD PLUS AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200+MHz (O.C.) USB 3.1 Anakart
  • CORSAIR 8GB Vengeance DDR4 2666MHz CL16 Single Ram
  • MSI RX460 4G OC 4GB GDDR5 128Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
  • Corsair 120GB Force Serisi LE 200 Sata 3.0 SSD (550MB Okuma / 500MB Yazma)
Arkadaşlar kasa önerirseniz bir de iyi olur. Sistem bu, fazla bir bütçem yok. Toplu alım olacak diye 2 bin liraya denk geliyor tanesi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem gayet iyi ama RX 460 yerine 1050TI alabilirsiniz daha iyi performans verecektir.

Kasa olarak Everestin Everest Rampage Racer Peak-450w Usb 3.0 + 12cm Fan - n11.com kasası işinizi görecektir hem güzel görünüyor hemde 450w sizin için fazlasıyla yeter. Ayrıca bildiğim kadarıyla server sistemi kurarsan ekran kartına çok yüklenmeye gerek yok(emin değilim). Fakat server sisteminde her bilgisayara SSD veya HDD takmana gerek kalmaz dolayısıyla buradan tasarruf edip fazladan bilgisayar koyabilirsin diye düşünüyorum.

@Rafi Hızlı 'nın tavsiye ettiği kasadan uzak durun. Yazdıklarından pek bir şey anlamadım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sistem gayet iyi ama RX 460 yerine 1050TI alabilirsiniz daha iyi performans verecektir.
Çok pahalı 1050Tİ'ler şu an.

Merhaba, kasa hakkında pek bir şey söyleyemeyeceğim için kusura bakmayın . Fakat server sistemi dediğim olayda 1 tane server makinesi olur ve bütün oyunları, programları, filmleri vs server makineye yüklersiniz. Kullanıcı bilgisayarında gerekli ayarlamalar yapıldıktan sonra istediği oyunu veya programı server üzerinden çalıştırır(bu esnada kullanıcı bilgisayarına HDD veya SSD koymaya gerek yoktur) ve kullanıcı bilgisayarı, oyunu kaldırmasa bile server bilgisayarı güçlü olduğu için oyunu sorunsuzca oynayabilir. Ayrıca server üzerinden bilgisayarlara giden internet bant genişliği de ayarlanabilir böylece bir kişi video izlerken diğer oyun oynayan kişi bu videodan (ping artışından) etkilenmez.

Bu server sistemi dediğimiz olayda ana bilgisayarın özellikleri ne durumda olması gerekiyor

Eğer internet kafe için toplanacak bir sistem ise anakartı A320'ye düşürün. Ardından SSD'yi çıkarın.
Bu size yaklaşık 350-400TL'lik bie bütçe sağlayacaktır. Bunu ekran kartını yükseltmek için kullanırsınız.
@Pantheon önerdiğin ekran kartı stoklarda kalmamış. Ayrıca Pantheon'un önerdiği kasa ve güç kaynağını alabilirsiniz. Eğer kasayı aşağı bir yere koymayı düşünüyorsanız (yani kasa gözükmeyecekse) Pantheon'un önerdiklerine para vermenize gerek yok. Her ne kadar kalitesiz olsa da 250TL'ye Dark F40+500W PSU alabilirsiniz. Çünkü evinize değil internet kafeye aalıyorsunuz.
Dark F40 500W 2x Kırmızı LED Fan USB3.0 Pencereli Midi Fiyatı

ASUS_Z00AD cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.

Son düzenleme:
Server dediğiniz bildiğim kadarı ile ana PC haricinde oyunların hepsini içinde barındıran ve bir sistem üzerinden dağıtan bir kasa. O kasa tahminimce çok yüksek fiyata toplamanız gereken bir kasa olacak. Eğer çok büyük bir yer açmıyorsanız kâr ettirmez size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…