Düşünüyorum ki ilk başlarda internet kafeler çok popülerdi, sonra bilgisayara sahip olma oranları arttıkça popülerliği azaldığı için bu sektör biraz yavaşladı.
Bunun gözümle gördüğüm bir işareti bazı yerlerde önceden internet kafe varken sonradan kapatılması. Yıllar önce gittiğim internet kafeye bir bakayım demiştim ve o binada internet kafe yerine bambaşka bir dükkan gördüm.
Ama şimdi bakıyorum da bilgisayarlarımızın düşük sistemli olması, düzgün oyun oynatabilecek bilgisayar almamızın, toplamamızın gittikçe zorlaşması bize internet kafeleri tekrar hatırlatıyordur diye düşünüyorum. Adamakıllı oyun oynamak gittikçe daha da zor bir hayal haline geliyor ve burada bir şey devreye giriyor.
GeForce NOW veya Gameplus'ı duymuşsunuzdur, kendi bilgisayarınızla uzaktaki süper bilgisayarlara bağlanarak, sınırlı sürelerle oyun oynama imkanı sunuyor.
Düşüncelere dalınca fark ettim ki bu tam anlamıyla sanal internet kafe denebilecek bir şey.
Şimdi geleyim sadede, sizce ileride daha fazla GeForce NOW benzeri uzaktan oyun oynatma şirketleri, özellikle de ülkemizde ortaya çıkar mı? Fiziksel olarak dükkan açtığınızda bölgedeki halkın talebine göre müşteri gelir mi gelmez mi diye düşünmeniz gerekiyor, ama GeForce NOW gibi sanal ortamda bu hizmeti verirseniz bu sorun ortadan kalkıyor.