İnternet kafe sektörünün geleceği nasıl olabilir?

Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Düşünüyorum da ilk başlarda internet kafeler çok popülerdi, sonra bilgisayara sahip olma oranları arttıkça popülerliği azaldığı için bu sektör biraz yavaşladı.
Bunun gözümle gördüğüm bir işareti bazı yerlerde önceden internet kafe varken sonradan kapatılması. Yıllar önce gittiğim internet kafeye bir bakayım demiştim ve o binada internet kafe yerine bambaşka bir dükkan gördüm.

Ama şimdi bakıyorum da bilgisayarlarımızın düşük sistemli olması, düzgün oyun oynatabilecek bilgisayar almamızın, toplamamızın gittikçe zorlaşması bize internet kafeleri tekrar hatırlatıyordur diye düşünüyorum. Adamakıllı oyun oynamak gittikçe daha da zor bir hayal haline geliyor ve burada bir şey devreye giriyor.

GeForce NOW veya Gameplus'ı duymuşsunuzdur, kendi bilgisayarınızla uzaktaki süper bilgisayarlara bağlanarak, sınırlı sürelerle oyun oynama imkanı sunuyor.
Düşüncelere dalınca fark ettim ki bu sanal internet kafe denebilecek bir şey.

Şimdi geleyim sadede, sizce ileride daha fazla GeForce NOW benzeri uzaktan oyun oynatma şirketleri, özellikle de ülkemizde ortaya çıkar mı? Fiziksel olarak dükkan açtığınızda bölgedeki halkın talebine göre müşteri gelir mi gelmez mi diye düşünmeniz gerekiyor, ama GeForce NOW gibi sanal ortamda bu hizmeti verirseniz bu sorun ortadan kalkıyor.

Son düzenleme:
Oha çok mantıklı

Sanal internet kafe zor. Maliyeti yüksek olur ve tutmaz bence. Yüksek yukleme hızı ister ve bunu internet kafe sahibi nasıl sağlayacak?

Fiziksel olarak dükkan açtığınızda bölgedeki halkın talebine göre müşteri gelir mi gelmez mi diye düşünmeniz gerekiyor, ama GeForce NOW gibi sanal ortamda bu hizmeti verirseniz bu sorun ortadan kalkıyor.
Oluşturulan sistemin işleyiş şekli, yapılan yatırım, pazarlama, talep ve arz arasındaki denge vb önemli zira ortada Google Stadia adlı başarısız bir örnek bulunmakta yani fiziki veya sanal olması kesin başarı garantisi sağlamaz.

Turkiye'de upload hizlari facia. Herhangi bir kurumun bir avuc insana 1080p upload yapmasi bile korkunc maliyetli. O yuzden Turkiye gibi telekomunikasyon alt yapisi Afrika standartlarinda bir ulke icin GeForce Now ya da benzeri low latency stream servisler calismaz.

Donanim maliyeti konusunda da ayni maaliyet isletme icin de gecerli oldugundan bence internet kafe olayi yeniden populer ve karli hale gelmez kolay kolay.

Acikcasi cocuklar oyun oynasin diye internet kafe acmaktansa beyaz yaka kahve icin toplanti yapsin diye "calisma cafe" si acmak daha karli olabilir.

Her iki kafe modeli de eskiden oldugu gibi her kose basinda calismaz. Yerine gore mantikli olur. Universite ve plazalarin oldugu bolgede kahve & is modeli kar birakir.

Gorece sosyoekonomik seviyenin fazla oldugu bir yerleskede de cocuklarin gelip oyun oynadigi, competitive turnuva duzenleyecek bir mekan is yapar. VR gozlukler, konsol oyunlari vs yapistiracaksin ve fiyati da kismen uygun tutacaksin.

Vay bee olayın diğer konularını unutmuşum ve aklıma sadece güçlü bilgisayara sahip olmadan güçlü bilgisayar oynama kısmı gelmiş.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…