İnternet kafedeki server nasıl bir şey?

Makaleler
49
Merhaba,

Bir ara dikkatimi çekti bir olay. Kasalar camlı ya; içinde HDD/SSD yok. Ondan sonra sordum ve server var dedi. İçindeki diskleri sordum ve bana " M.2 SSD kullanıyoruz." dedi.

Sabahtan akşama kadar nasıl açık kalıyor onlar öyle? Özel yapım mı? Ya da NAS HDD gibi bir şeyler mi kullanılıyor? M.2 SSD uzun zaman boyunca nasıl çalışacak? Bilgilendirirseniz sevinirim.

İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ehehehe kandirmislar bence sizi. İnternet kafelerdeki bilgisayarlar da normal bilgisayarlar 1TB HDD'leri var HDD'leri gormemis olman normal bazi kasalarda HDD'ler arkada oluyor server sistemi olsaydi ek maaliyet cikardi hem de bayağı gereksiz bir şey olurdu cunku Windows'u kurmak icin SSD aliyorsun almisken 1TB al oyunlari da ona atarsin. Belki seyden bahsediyordur butun bilgisayarlarin bagli oldugu bir modem var oradan hepsine oyunlari atiyor olabilirler.

Serverin ne amacıyla kullanıldığına göre değişir fakat M.2 kullanıyorlarsa 1 yılda patlar o SSD.

Olmaz, serverlarda m2 kullanmak mantıklı değil. Fakat dediğim gibi serverın amacına bağlı her şey.
Günümüz sunucu anakartlarında M2 desteği yoktur diye tahmin ediyorum. Eğer oyuncu anakartı ve işlemcisiyle bir bilgisayar toplayıp server niyetinde kullanacaksanız belki takılabilir fakat yük altında kalırsa kısa ömürlü olur.
Örnek olarak bunar alınabilir çünkü üretim amaçları serverlarda kullanılmaları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…