İnternet kafedeki sunucuya uzaktan nasıl bağlanılır?

Daha fazla  
İnternet kafemdeki sunucuya evimdeki bilgisayardan da bağlanmak istiyorum ama internet kafede sunucuya girerken IP adresini yerel IP adresi olarak giriş yapıyorum, bunun için genel IP adresimi nasıl öğrenebilirim?

İnternet kafemdeki sunucuya evimdeki bilgisayardan da bağlanmak istiyorum ama internet kafede sunucuya girerken IP adresini yerel IP adresi olarak giriş yapıyorum, bunun için genel IP adresimi nasıl öğrenebilirim?
Hocam statik IP adresine sahipseniz RDP portu açıp bağlanmanız yeterli. Statik IP varsa zaten IP adresinin ne olduğunu biliyorsunuzdur. Yoksa da satın almanız gerekiyor.

VNC server kurun ve güzel bir şifre koyun. Cloudflare Tunnel ile tünel oluşturup bir adres alın. Sonra evden VNC client kullanarak rahatça bağlanın. Hatta hiç uğraşmadan Chrome Remote Desktop kullanmanızı öneririm.

Hocam statik IP adresine sahipseniz RDP portu açıp bağlanmanız yeterli. Statik IP varsa zaten IP adresinin ne olduğunu biliyorsunuzdur. Yoksa da satın almanız gerekiyor.
RDP çok fazla açığı olan bir protokol.

VNC server kurun ve güzel bir şifre koyun. Cloudflare Tunnel ile tünel oluşturup bir adres alın. Sonra evden VNC client kullanarak rahatça bağlanın. Hatta hiç uğraşmadan Chrome Remote Desktop kullanmanızı öneririm.

RDP çok fazla açığı olan bir protokol.
Hepsinin kendine göre tehlikeleri vardır illaki fakat 15 yıldır ben herhangi bir hacklenme vakası görmedim internet aleminde RDP'den kaynaklı.

Hepsinin kendine göre tehlikeleri vardır illaki fakat 15 yıldır ben herhangi bir hacklenme vakası görmedim internet aleminde RDP'den kaynaklı.
Vaka görmediğiz için tehlikeyi göze alalım yani? Bariz, açık RCE sıkıntıları var. Daha iyi ve kolay alternatifler varken niye en yavaş çalışan ve güvenlik sorunu olanı tercih edelim ki?

Vaka görmediğiz için tehlikeyi göze alalım yani? Bariz, açık RCE sıkıntıları var. Daha iyi ve kolay alternatifler varken niye en yavaş çalışan ve güvenlik sorunu olanı tercih edelim ki?
Bugüne kadar resmiyette "zaafiyet" adı verilen tek RDP açığı "CVE-2019-0708" ki bu da sadece Windows 7 veya altındaki sürümleri etkileyen bir açıktı. RDP dünyasında Windows Server 2019 gibi güncel sayabileceğimiz işletim sistemlerini etkileyen tek açık var o da "CVE-2021-26708". Fakat bunlar koşula bağlı açıklar. Normalde ben bu açıkları isim isim hiç araştırmadım fakat okuduğum yorumlara göre bu açıklar resmiyete biner binmez tek güncellemeyle halledilmiş.

Chrome Remote Desktop nedir? Teamviewer kursun olmazsa. Bu adam arkadaşının laptopuna mı bağlanıyor? Veya AnyDesk lisansı bitmiş alternatif mi arıyor? Profesyonel düzey ağ yönetiminde orijinal RDP haricinde hiçbir şey kullanılmaz. Dünyanın her yerinde böyledir. En iyi optimizasyona sahip, amacı tamamen 2 Windows cihazı birbirine bağlamak için, işletim sisteminin yapımcısı tarafından oluşturulmuş program varken VNC'mi kursun? Bu arada VNC'de de bolca açık vardır emin ol. Ve ayrıca hiçbir VNC programı Windows'ta doğru düzgün çalışmıyor. Contabo gibi milyon dolarlık firma bile Windows sunucularında VNC erişimi kurmaktan vazgeçti. Sebebi şikayetlerdi..

Son düzenleyen: Moderatör:
Statik IP adresime sahibim internet cafenin eski sahibi evinden bağlanabiliyordu fakat ben bağlanamıyorum RDP vs pek bilmem o adamın nasıl bağlandığını bilsem bana yeterli bende aynı şekilde bağlanırım evimde çünkü bazen dükkana gitemdiğim zamanlar çıraklara fazla güvenemiyorum o nedenle bağlanmak istiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı