İnternet Kopması ve Hat Değerleri

tuncsonmez

Hectopat
Merhaba. Yaklaşık 1 hafta önce Türk Telekom'dan Turknet'e 16 Mbps ADSL olarak geçtim. Daha önceki firmadaki aboneliğimde internet neredeyse hiçbir zaman kesilmezdi, ancak Turknet'te yoğun kullanım sırasında veya bazen normal bir zamanda internet kesiliyor ve modemi yeniden başlatmadan geri gelmiyor. Hat değerlerimi kontrol ettim ve bir sorun göremedim. Hat değerlerim şu şekilde;

Hala Türk Telekom'un verdiği Airties RT-206v4 modemi kullanıyorum. Sorunun bundan da kaynaklı olacağını düşünerek bir ASUS DSL-N16 sipariş ettim. Zaten Turknet'te VDSL pakete de geçiş yapacaktım. Sizce kesilmelerin sebebi ne olabilir? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence internet internettir eğer ki bağlantı halen aynı kablolar üzerinden geliyorsa aynı sistemde çalışıyorsa televizyon kablolarıyla vs internet bağlantı şeklinizi değiştirmediyseniz.Servis sağlayıcınız ile görüşmeniz gerekiyor boşuna masraf yapmayın.

Bir de bundan önce ki internet hızınız neydi acaba? Daha hızlı bir pakete mi geçiş yaptınız yoksa daha düşük bir hıza mı geçiş yaptınız?

Hat değerleri ADSL hatta göre çok üst düzeyde. Kopma yapması çok zor ihtimal olması gerek. Modemi kapatıp açınca düzeliyorsa sadece modem ile ilgili olabilir.
Evet modem kaynaklı olabilir. Yeni modem geldiğinde bize haber verin ve değerleri ve kesilip-kesilmediğini yeniden söyleyin.
[BGCOLOR=transparent] [/BGCOLOR]
Hat değerleri ADSL hatta göre çok üst düzeyde. Kopma yapması çok zor ihtimal olması gerek. Modemi kapatıp açınca düzeliyorsa sadece modem ile ilgili olabilir.
Modem geldiğinde kurulumunu yaptıktan sonra durumu bildireceğim.

Modem geldiğinde kurulumunu yaptıktan sonra durumu bildireceğim.
Geldimi modemde bendede benzer bir sorun var,hattım normalde vdsl,fakat arada bir otomatik olarak,beni adsl'e atıyor,modemin güç kaynagını çıkartıp taktıgımda genelde düzeliyor tekrardan vdsl'e geçiyor,senin cevabına göre bende modemi degiştirebilirim.

Evet modem kaynaklı olabilir. Yeni modem geldiğinde bize haber verin ve değerleri ve kesilip-kesilmediğini yeniden söyleyin.

Arkadaşlar modemi bugün kullanmaya başladım ve 8 saate yakındır indirme yapıyorum ve henüz hiç kesilmedi. Hepinize teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…