İnternet kullanılamaz hale geliyor

LazDrovya

Megapat
Merhabalar.
Superonline VDSL 24Mbps Hizmetini Artvin'de kullanmaktayım. Modemim de Superonline'ın verdiği Huawei HG658v2. İnterneti tek başıma kullanırken fazlasıyla memnunum aslında. Ancak şöyle bir sorun var. Bilgisayarda oyun oynarken özellikle, herhangi bir telefon kablosuz ağa bağlıyken şarjdaysa, pingim 100'den aşağı inmiyor. Eğer telefondan internette dolaşım yapılıyorsa (Facebook, Instagram) Pingim 200'lere hatta anlık 400-500'lere çıkabiliyor. Eğer bir FaceTime konuşması kablosuz bağlantı üzerinden yapılıyorsa, interneti bilgisayardan herhangi bir şekilde kullanmam mümkün olmuyor. Ankara'da Fiber hizmeti 5GHz modemle kullanıyordum ve hiç böyle problemlerim olmuyordu. Arka planda güncelleştirmeler, film, oyun indirmelerle pingim 15'in üstüne çıkmıyordu. Bu durum VDSL-Fiber farkı mı? Yoksa 2.4GHz-5GHz farkı mı? Ne yapmam gerekmekte?
2.4Ghz bir modeme 5Ghz router bağlasam aynı verimi alır mıyım?

Son düzenleme:
Hocam kablosuz kullanıyorsanız çok normal. 1 kişi bağlandığında 5 GHz frekans iletişim kurulabilir fakat 2 kişi bağlandığından tek cihazdaki iletişim frekans düşer. Kablolu bağlanın.

Hocam kablosuz kullanıyorsanız çok normal. 1 kişi bağlandığında 5 GHz frekans iletişim kurulabilir fakat 2 kişi bağlandığından tek cihazdaki iletişim frekans düşer. Kablolu bağlanın.
Kablolu bağlanmam pek mümkün değil maalesef. Söylediğim gibi, daha önce de kablosuz kullanıyordum. Ankara'da çift bant modemle fiber bağlantı kullanıyordum. Orada böyle bir sorunum yoktu. Şimdi sorun modemden mi yoksa internet bağlantısından mı onu çözmeye çalışıyorum. Dünyada herkes kablolu kullanmıyordur heralde interneti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…