İnternet Menzil Arttırmak İçin Adaptör Önerisi

fenerliata6

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, benim modemim odama yaklaşık 10m uzakta kalıyor ve bilgisayarım 3/5 çekiyor. Ayrıca kablosuz bağlanmam ping sorununa yol açıyor. Bu nedenle ben modeme kablosuz bağlanacak, modemin hızına eşit olacak ve kablolu şekilde bilgisayarıma bağlayabileceğim bir cihaz istiyorum. Bunun için ne önerirsiniz?

Router, Acces Point, Ağ Genişletici vb. şekilde önerirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Powerline adaptör alırsan AP'lerde olduğu gibi yüksek ping sorunu yaşamazsın. Ben önerimi tekrarlayım da tercih senin gene. Kablosuz vericisi olmasına dikkat etmen gerekiyor, fiyatları biraz daha yüksek ama AP ile arasındaki farka değer. İşin bir diğer güzel tarafı ise alıcı olan adaptörü istediğin yerdeki aynı sayaca bağlı bir prize takıp aynı şekilde kullanmaya devam edersin, arada duvar var ya da mesafe uzadı gibi dertler de olmaz.

Powerline adaptör alırsan AP'lerde olduğu gibi yüksek ping sorunu yaşamazsın. Ben önerimi tekrarlayım da tercih senin gene. Kablosuz vericisi olmasına dikkat etmen gerekiyor, fiyatları biraz daha yüksek ama AP ile arasındaki farka değer. İşin bir diğer güzel tarafı ise alıcı olan adaptörü istediğin yerdeki aynı sayaca bağlı bir prize takıp aynı şekilde kullanmaya devam edersin, arada duvar var ya da mesafe uzadı gibi dertler de olmaz.

TP-LINK TL-PA4010PKIT 500Mbps Priz Girişli Tak-Kullan %85 Fiyatı

TP-LINK TL-WPA4220KIT AV500 300 Mbps Kablosuz Tak Kullan 2 Fiyatı

Bu ürünleri buldum. Nasıl size göre, hangisini tavsiye edersiniz? Ayrıca bu ürün benim modemime kablosuz bağlanabilir mi?

Son düzenleme:
Kablosuz vericili ve daha pahalı olan modeli işini görür ama alıcı adaptöre kablo bağlayıp kullanırım dersen diğerini de tercih edebilirsin. Dağıtıcı adaptörü taktığın prizin fazla dolu olmamasına dikkat edersen daha iyi olur ama fazla sayıda cihaz bağlıysa da büyük ihtimalle sorun çıkarmayacaktır. Eğer parazit yaratan bir cihaz olursa dağıtıcı adaptörü ayrı prize takıp o sorunu çözmüş olursun, dikkat etmen gereken şey ise dağıtıcı adaptörü taktığın priz ile alıcı adaptörü taktığın prizin aynı faz üzerinde olması. Daire içi kullanımda büyük ihtimalle monofaz yapı olduğu için hiç sorun çıkarmaz, aynı evin içinde alıcı adaptörü bulunduğun evdeki her hangi bir odadaki prize takıp sorunsuz kullanabilirsin. Trifaz yapılarda ise aynı faz üzerinde olmak şartıyla farklı dairelerde kullanımı da mümkün.

2 üründen kablosuz vericili olanın avantajı ise; alıcı adaptörü hem istediğin odadaki prize takıp internet alımını sağlarken hem de kablosuz modem gibi o interneti kablo kullanmadan dağıtabilmesi. Yani o cihaz ile hem duvar/kapı gibi kablosuz dağıtıcıların menzilini ve ping süresini etkileyen olumsuz yönlerinden kurtulmuş oluyorsun, hem de aynı oda içine ping süresi ya da hızda neredeyse hiç düşüş olmadan interneti kablosuz olarak dağıtabiliyorsun.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı