Çözüldü İnternet mi kasa mı arızalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

esyron

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bilgisayarı bugün açtığımda web sayfaların geç açıldığını ve indirme hızımın yavaş olduğunu fark ettim, fakat indirme hızım test ettiğimde 36 Mbps kadar hız alıyorum. Ekran kaydı aldım bu sorunu yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem parçaları:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7600 altı çekirdek 3.80 GHz işlemci.
  • Anakart: Gigabyte A620M h AMD AM5 DDR5 Micro ATX anakart.
  • RAM: Team T-Force Vulcan Black 16 GB (2x8GB) 5600MHz CL40 DDR5 Gaming RAM.
  • Ekran kartı: Sapphire Radeon RX 7900 XT Nitro+ Gaming OC Vapor-X 20GB GDDR6 320 bit ekran kartı.
  • SSD: Agı NVMe M.2 SSD 1TB M.2 2000/1690 MB/s
  • Kasa: Corsair iCUE 4000D airflow RGB 850W 80+ tempered glass USB 3.1 ATX mid Tower kasa.
  • Sıvı soğutma: Corsair iCUE H100 RGB 240 mm işlemci sıvı soğutucu.
sorun videosu

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kablonet 100 MB paket kullanıyorum ve telefondan yaptığım hız budur.

100 Mbps alman gerekirken, PC de veya telefonda fark etmeksizin çok düşük alıyorsun.

Sorun çok büyük ihtimalle telefon kablosundan kaynaklanıyor. Apartmandan evin içine gelen telefon kablosuda sorun var ise; balkondan veya camdan yeni bir kablo çekmek gerekecektir.

Eğer evin içinden modeme gelen kabloda sıkıntı var ise; yenisini almak yeterli olacaktır. (umarım sorun bu olur diğer türlü elektrikçi çağırman gerekecek.)

Sorunun hangisinde olduğunu anlamak için ilk başta Kablonet'i arayıp evine yetkili ekiplerin gelmesini talep et. "internet hızım çok düşük" diye söyle.

Yetkili kişiler gelince, bu arızanın apartmandan evin içine gelen kabloda mı yoksa evin içinden modeme giden kabloda mı sorun olduğunu tespit ederler. Onlarda bir cihaz var onunla ölçüyorlar.

Aynı sorunu Türk Telekom'da yaşadım ve bu şekilde çözdüm.

Telefondan yaptığın hız testine de bakacak olursak; bilgisayar kasanda hiçbir sorun yok.
Merhaba arkadaşlar bilgisayarı bugün açtığımda web sayfaların geç açıldığını ve indirme hızımın yavaş olduğunu fark ettim, fakat indirme hızım test ettiğimde 36 Mbps kadar hız alıyorum. Ekran kaydı aldım bu sorunu yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem parçaları:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7600 altı çekirdek 3.80 GHz işlemci.
  • Anakart: Gigabyte A620M h AMD AM5 DDR5 Micro ATX anakart.
  • RAM: Team T-Force Vulcan Black 16 GB (2x8GB) 5600MHz CL40 DDR5 Gaming RAM.
  • Ekran kartı: Sapphire Radeon RX 7900 XT Nitro+ Gaming OC Vapor-X 20GB GDDR6 320 bit ekran kartı.
  • SSD: Agı NVMe M.2 SSD 1TB M.2 2000/1690 MB/s
  • Kasa: Corsair iCUE 4000D airflow RGB 850W 80+ tempered glass USB 3.1 ATX mid Tower kasa.
  • Sıvı soğutma: Corsair iCUE H100 RGB 240 mm işlemci sıvı soğutucu.
sorun videosu

İnternet paketini yükseltmen gerek.

Telefondan da hız testi yapın kaç çıkıyor söyleyin ona göre bir şeyler söyleyeceğim hocam.
kablonet 100 mb paket kullanıyorum ve telefondan yaptığım hız budur.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-10-17 saat 23.07.09_0e5ab61e.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-10-17 saat 23.07.09_0e5ab61e.jpg
    36,2 KB · Görüntüleme: 31
  • WhatsApp Görsel 2024-10-17 saat 23.10.07_14afeb43.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-10-17 saat 23.10.07_14afeb43.jpg
    54,8 KB · Görüntüleme: 32
Kablonet 100 MB paket kullanıyorum ve telefondan yaptığım hız budur.

100 Mbps alman gerekirken, PC de veya telefonda fark etmeksizin çok düşük alıyorsun.

Sorun çok büyük ihtimalle telefon kablosundan kaynaklanıyor. Apartmandan evin içine gelen telefon kablosuda sorun var ise; balkondan veya camdan yeni bir kablo çekmek gerekecektir.

Eğer evin içinden modeme gelen kabloda sıkıntı var ise; yenisini almak yeterli olacaktır. (umarım sorun bu olur diğer türlü elektrikçi çağırman gerekecek.)

Sorunun hangisinde olduğunu anlamak için ilk başta Kablonet'i arayıp evine yetkili ekiplerin gelmesini talep et. "internet hızım çok düşük" diye söyle.

Yetkili kişiler gelince, bu arızanın apartmandan evin içine gelen kabloda mı yoksa evin içinden modeme giden kabloda mı sorun olduğunu tespit ederler. Onlarda bir cihaz var onunla ölçüyorlar.

Telefondan yaptığın hız testine de bakacak olursak; bilgisayar kasanda hiçbir sorun yok.

Çözüm

Teknik desteğe sorduğumda karşılaştığım yanıt bu oldu internet kaynaklı problemmiş teşekkürler yardımınız için.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-10-17 saat 23.21.12_796606ee.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-10-17 saat 23.21.12_796606ee.jpg
    92,9 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı