İnternet olmadan local host web sitesi açılabilir mi?

487321

Hectopat
Normal koşullar altında yani modemden İnternet akışı gerçekleşirken diyelim ki bilgisayarımdan localhost web sitesi açıp farklı bir cihaz olan telefonumdan da tarayıcının adres çubuğuna bilgisayarınLANadresi:port yazıp telefonumdan, bilgisayarım üzerinden LAN ağında host edilen web sitesine erişebiliyorum. Eğer ki modemden İnternet akışı olmasaydı, ama cihazlar yine de modeme bağlı olsaydı yine aynı şekilde bilgisayarımdan host edilen Web sitesine telefonumdan ulaşabilir miydim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet yapabilirsin. Şimdi tam hatırlayamasam da Windows özelliklerini aç kapat menüsü içerisinde bir özellik vardı. Bu özelliği açınca 127.0.0.1 adresi localhost olarak çalışıyor ve bu adrese tanımladığın siteyi tüm bu ağa bağlı cihazlarla görebiliyorsun.

Normal koşullar altında yani modemden İnternet akışı gerçekleşirken diyelim ki bilgisayarımdan localhost web sitesi açıp farklı bir cihaz olan telefonumdan da tarayıcının adres çubuğuna bilgisayarınLANadresi:port yazıp telefonumdan, bilgisayarım üzerinden LAN ağında host edilen web sitesine erişebiliyorum. Eğer ki modemden İnternet akışı olmasaydı, ama cihazlar yine de modeme bağlı olsaydı yine aynı şekilde bilgisayarımdan host edilen Web sitesine telefonumdan ulaşabilir miydim?
Evet, dediğiniz şeyi 6 yıl önce kuzenimle Internet olmayan yerde Minecraft/Garry's Mod oynamak için yapıyordum, aklıma geldi. :D

İmzanız güzelmiş hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı