İnternet sağlayıcı önerisi

xyxyba

Decipat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Mehabalar, normalde şu ana kadar TurkNet kullanıcısıydım ve çok memnundum ama dün altyapımın 100 Mbps desteklemesine rağmen maximum 50 Mbps alabileceğini söylediler ve bu hız benim için uygun değil.

Altyapımın sağladığı internetler sağlayıcıları şöyle:

Superonline 100 Mbps.

Türk Telekom 87 Mbps.

Vodafone 100 Mbps.

TurkNet 100 Mbps ( yukarıda sorunu yazdım)

Netspeed 88 Mbps.

Aslında Superonline geçebilirim ama güvenliğinden dolayı tereddüt ediyorum çünkü DNS vb. ayarlar yapıyorum.

Sizce hangisine geçmeliyim?

Türk Telekom sorunsuzdur onu tercih et.

Dediğin gibi Superonline hiçbir şeye izin vermiyor asla tavsiye etmem.

Türktelekom ile müşteri hizmetleriyle küfürleştikçe internet hızlanmasını deneyimleyebilirsin.

Ben 4-5 senedir Türksat Kablonet'i kullanırım, daha bir kere sorun yaşamadım. Cihaz arızalarında da o gün içinde veya hemen sonraki gün gelip tamir etmeden veya yenisini vermeden de gitmiyorlar. Seçeneklerin arasında göremedim ama bence düşünebilirsin.

Türksat Kablonet altyapı sorgulattım 50 Mbps altyapı DSL var ve kablonet altyapı olmadığını söylüyor.

Türk Telekom sorunsuzdur onu tercih et.

Türk Telekom geçebilirim hala emin değilim.

Vodafone veya Netspeed sizce nasıldır?

Şehiri söylerseniz ping açısından birkaç öneride bulunabiliriz. Bir de modem arayüzünden xDSL istatistiklerini paylaşırsanız, alacağınız değerlere bakabiliriz.

Şehiri söylerseniz ping açısından birkaç öneride bulunabiliriz. Bir de modem arayüzünden xDSL istatistiklerini paylaşırsanız, alacağınız değerlere bakabiliriz.

İstanbul, Anadolu yakasında yaşıyorum.

VDSL kullanıyorum modemim Archer VR400.

Şu anki hız (Kbps) 8188 63718.
Maksimum oran (Kbps) 21943 80631.
SNR margin (dB) 18.2 8.7
Hat zayıflaması (dB) 15.2 8.4
Hata (pkts) 0 669.

Ama şu an modemimde hız maximum 55 Mbps olarak sabitlendi.
Upload ne durumda bilmiyorum normalde 20 Mbps olması gerekiyor.

65 Mbps download sizin için makul görünüyor. Hat zayıflaması bir tık fazla olduğu için upload ulaşılabilir hız 21'de kalmış.
Netspeed veya gigaspeed deneyebilirsiniz. Netspeed'e geçerseniz 12 ay peşin ödeme fırsatından da yararlanabilirsiniz.

Hocam daha önceden Superonline da 50 Mbps kullanıyordum sonra TurkNet'te 50 Mbps denedim ama 50 Mbps bir tık yavaş kalıyor ben ve aileme yetmiyor hız öyle düşünüyorum.

Netspeed 88 Mbps gigaspeed de 84 Mbps destekliyor altyapım.

İki internet sağlayıcısı nasıl bilmiyorum hangisi daha iyiyse ve sorun yaşamayacaksam ona geçsem iyi olur.

Türk Telekom, Vodafone, Netspeed, gigaspeed bu internet sağlayıcılarından birine geçeceğim ama hangisi pek emin değilim.

Veya bir şekilde TurkNet ile hız olayını çözmem lazım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…