İnternet sağlayıcımı değiştirmeli miyim ?

Anomali

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.Yaklaşık 6 senedir TTNET abonesiyim(Nasıl dayanmışım hayret).İnternet hızım genellikle 5.00-7.00 mb/s arasında gidip geliyordu. 7 mb/s nin üzerine çıktığı onuruna tanıklık edemedim hiç.Şuanda kullanmış olduğum tarife : TTNET Netlimitsiz 8 mbps'ye kadar.Sonunda internet sağlayıcımı veya tarifemi değiştirmeye karar verdim.

Öncelikle ilk olarak Süperonline ile irtibata geçtim ve oturduğum apartmanın 150 metre ilerisindeki sitede fiber internet altyapısı olduğunu söylediler.Ama apartmana çekilebilmesi için birkaç hanenin daha bağlatması gerektiğini söylediler.Apartmanda çoğunlukla öğretmen-memur var ve genç yaşlarda çocuğu olan 2 hane var o yüzden süperonline bağlatma fikri suya düştü.

Geriye iki seçeneğim kalıyor. Uydunet veya tarife yükseltme.Bu ikisi arasında 75 TL ye kadar olan paketlerden birini tercih etmem gerekiyor. TTNET Fibernet hakkında bir yazı okumuştum.Gerçekliği var mıdır bilmiyorum ama fiber kabloların apartmana kadar geldiğini ancak daireye bakır kablo ile bağlantı yapıldığını okumuştum.O yüzden Ultranet tarifelerinden birine yönelebilirim.

Uydunet hakkında hiçbir bilgiye sahip değilim.Yorumlarda çok iyi olduğunu düşünen de mevcut,kopmalar yaşayıp hızın düşük olduğunu savunanlarda mevcut.O yüzden Uydunet kullanan arkadaşlar görüşlerini belirtilerse çok memnun olurum.

Biraz uzun yazı olmuş.Okuyup yardımcı olan Technopat üyelerine teşekkür ederim.

Son olarak az önce yaptığım hız testi sonuçları;

Bence aşırı bir beklentiniz yoksa hızınız pinginiz güzel. Beni 100 kere aradılar hızımı 16mbt yapmak için en son bıktım tamam yapın dedim ilk aylar 14mbte çıktı sonra 4mbte düştü aylardır 4mbt uğraşıp kurcalamaya üşeniyorum. Daha da bozarlar falan neme lazım. Çünkü aramayla pek hız yükselmiyor genelde. 8 mbtken benimki de 7mbtti epey bir zaman. Bence o hız size yetiyorsa hiç değiştirmeyin. Gayet normal şu anki hız. Superonline kardeşim kullanıyor onda da bazen sorunlar çıkıyor . Uyduneti bilmiyorum.

Sana superonline denen pis yeri tavsiye etmem.Bende superonlinedım.Arıza çıkmıştı.45 gelicez gelicez gelicez sorun sizde iste bizim burda hersey dogru.Ya aradık gelmiyorlar normalde onların gelmesi lazım adamların teknisyeni bile yok arkadaş rezillik ya suan TTNet liyim inanılmaz mutluyum.Sadece tek sorunum AKK cabuk doluyor 35gb .Ben Youtubede cok takılan bir insanım.Hiç oyun falan download etmem bilgisayarım inanılmaz kötü o yüzden.Ben video izlerim dizi izler gibi.35 gb AKK cabuk doluyor

UyduNet tavsiye ederim. 5 yıldır kullanıyorum ve hiç bir sorunum yok. Arıza kaydı felan oluşturduğunzda 5 saat içinde geliyorlar. 10mbps 50GB AKK var. 33 tl ödüyorum. 10Mbps nin altına düştüğünü hiç görmedim şu ana kadar.

Benimde aylık internet kullanımım 150 GB rahatlıkla aşıyor ama AKK aşmadan önce indireceğim oyunları daha hızlı bir şekilde indirmek istiyorum.Şuanda aldığım 7.00 mb/s hız gördüğüm en yüksek değerlerden biri internetim için.Oda ilk gün olduğu içindir belki Normalde 5-6 gibi gidip geliyor.Belki 16mbps hıza geçiş yaparım ama oda tam 16 vermeyecek 5-6 mb/s artış olacağını bilsem geçerim ama TTNET bu belli değil ne kadar hız vereceği.

2 lira fark istemişlerdi benden taahhütsüz şekilde oluyorsa deneyebilirsin muhtemelen hızın artar. Benimki 14mbti görmüştü ilk zamanlar.

Bu internet hızı değişken değil mi ? Oturduğumuz yerle alakalı bence ondan düşük veya yüksek oluyor olabilir yıllardır TTnetliyim AKK dışında şükür bir problemim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…