İnternet sağlayıcısı gönderilen mesajları görebilir mi?

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar, kızlarla sohbet ederken daha dikkatli olsam iyi olacak 😀.
Dert ettiğiniz şey bu mu yani? :D

Sexting yaparken aman birisi görür diye kendinizi mi tutacaksınız yani? Öyle bir şey yok. Havadan paket kapacak falan öyle şeyler günümüzde mümkün değil. Zaten mesajlaşma uygulamaları da bu tür durumlar için güvenlik geliştiriyor.
Bazı modemlerde açıklar oluyor direk modemin üzerinden bir port açma izin veriyor uygumalara karşı. Lakin port açsa da ülkemizde cgnat fazla kullanıldığı için pek bir şey olmaz
Modemde açık olsa ne yazar ben de onu demeye çalışıyorum. Cihazdan cihaza şifreleme bunlar. Adamın cihazına girmeden nasıl çözecek o kodu?

CGNAT Public Network ile alakalı bir şey. Zaten Public Ağ üzerinde o mesaj okunamaz. Local'de de okunamaz.

Dert ettiğiniz şey bu mu yani? :D

Sexting yaparken aman birisi görür diye kendinizi mi tutacaksınız yani? Öyle bir şey yok. Havadan paket kapacak falan öyle şeyler günümüzde mümkün değil. Zaten mesajlaşma uygulamaları da bu tür durumlar için güvenlik geliştiriyor.

Modemde açık olsa ne yazar ben de onu demeye çalışıyorum. Cihazdan cihaza şifreleme bunlar. Adamın cihazına girmeden nasıl çözecek o kodu?

CGNAT Public Network ile alakalı bir şey. Zaten Public Ağ üzerinde o mesaj okunamaz. Local'de de okunamaz.

Zaten internet sağlayıcı sexting okumak için böyle bir zahmete girmez diye düşünüyorum hocam😄

Dediğiniz şey WhatsApp gibi şifreli gönderilen veriler için geçerli. Ki Instagram veya Snapchat'te mesajları aynı şekilde şifreliyordur. Ama bizzat kendim de denediğim için söylüyorum. Wiershark da gelen paketlerin hepsi bu şekilde şifreli değil. Farklı uygulamalar ile çözümleyip içeriğini görebiliyorsunuz. Sanırım en çok Wi-Fi şifrelerin kırılmasında handshake yakalamak ve bruteforce için kullanılıyor.
AirCrack-NG kullanılıyor Wi-Fi Password için. Bruteforce zaman isteyen bir iş.

Ben zaten günümüzde bunu dert etmenize gerek yok dedim. İnstagram, Whatsapp, Snapchat gibi uygulamalar dışında bu adam nereden mesajlaşacak zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı