İnternet Servis Sağlayıcı Şirket kurmak

Hocam farkındayım zaten ailem inşaat işi yapıyordu birkaç sene öncesine kadar. Ayrıca bakanın açıklamaları köyleri kapsamıyor diye biliyorum.

İnşaatın hangi alanıyla uğraşıyordu? Hat çekmek için özel araçlar var genellikle otobanlardan gelir şehir içinde de kanalizasyondan dağıtılır bunlar için ulaşım bakanlığı ve belediyelerden izin gerekir geçtiği yer hangi kuruma veya kişiye ait ise ondan izin almanız gerekir ki bu orman bakanlığı ise izin vermeyeceklerdir muhtemelen.

İnşaatın hangi alanıyla uğraşıyordu? Hat çekmek için özel araçlar var genellikle otobanlardan gelir şehir içinde de kanalizasyondan dağıtılır bunlar için ulaşım bakanlığı ve belediyelerden izin gerekir geçtiği yer hangi kuruma veya kişiye ait ise ondan izin almanız gerekir ki bu orman bakanlığı ise izin vermeyeceklerdir muhtemelen.
Kanalizasyon hocam. Belediyelerden ihale alarak.

Sözün özü şu:
İnternet sadece fiber kablodan ibaret değil yasal olarak müşteri temsilcisinden tut acil müdahale ekibi veri transfer merkezine kadar kurman lazım, kuracağın veri merkezinde özel izinler gerekiyor mesela yangın söndürme sistemi için falan...

Kanalizasyon hocam. Belediyelerden ihale alarak.

Hadi onu bir şekilde hallettin Peering'i nasıl yapacaksın?
Ayrıca bütün bunlar dolar ile en düşük 4-5 milyon dolar ile girebilirsin.

Sözün özü şu:
İnternet sadece fiber kablodan ibaret değil yasal olarak müşteri temsilcisinden tut acil müdahale ekibi veri transfer merkezine kadar kurman lazım, kuracağın veri merkezinde özel izinler gerekiyor mesela yangın söndürme sistemi için falan...

Hadi onu bir şekilde hallettin Peering'i nasıl yapacaksın?
Ayrıca bütün bunlar dolar ile en düşük 4-5 milyon dolar ile girebilirsin.
Hocam operatörlerle anlaşacağım. Turknet de kendi altyapısıyla sağladığı yerler ve yaygın operatörü olan yerlere hizmet veriyor. Ben Türkiye genelinde büyük bir operatör kuracağım demiyorum. Birkaç köyde proje amaçlı kurmayı amaçlıyorum. Amacım yaygın operatörle rekabet etmek değil. Hatta imkanım olursa ve teklif gelirse şirketimin bir kısmını onlara satmayı dahi düşünüyorum.

Hocam operatörlerle anlaşacağım. TurkNet'de kendi altyapısıyla sağladığı yerler ve yaygın operatörü olan yerlere hizmet veriyor. Ben Türkiye genelinde büyük bir operatör kuracağım demiyorum. Birkaç köyde proje amaçlı kurmayı amaçlıyorum. Amacım yaygın operatörle rekabet etmek değil. Hatta imkanım olursa ve teklif gelirse şirketimin bir kısmını onlara satmayı dahi düşünüyorum.

Hocam yolunuz açık olsun ne diyeyim ama yasal yükümlülükleri çok ve köylüler ne kadar öder orasını bilmem ama aylık 50-60 TL ile internet hizmeti veremezsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı